Nem volt nála TAJ-kártya - 20 ezer forintot kértek tőle a sürgősségi ügyeleten

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén - tudta meg a Magyar Nemzet.

A fiú otthon felejtette a taj-kártyáját és csak lakcím-kártyájával tudta igazolni magát, utóbbi alapján azonban nem ellenőrizték, hogy van-e érvényes egészségbiztosítása.

Orvosi érdekességek

Az édesanya meg akarta tudni, hogy miért került pénzbe a vizsgálat, egy szem gyógyszer és egy beutaló, azonban kiderült: a bizonylat sorszámával megegyező számlán az ügyeleten egy januárban ellátott külföldi beteg neve szerepel.

A lap megkereste Rácz Bélát, a Főnix-Med vezérigazgatóját, aki elmondta: a számlát kiállító nővér valóban nem a szabályzatban foglaltak szerint járt el.

Magyarázata szerint az egészségügyi dolgozó járatlan a számlaírásban. A szolgáltató felajánlotta a családnak a pénz visszafizetését - írja a lap.

(FH/Magyar Nemzet)

Hozzászólások (9)

Cikkajánló

Az álmok terápiás szerepe

Minden ember álmodott már valaha, és minden bizonnyal a legtöbbünkben, ha nem is mindenkiben, felmerült, hogy mit jelenthet az álma, jó-e egyáltalán...

Van-e szerepe az orvosi gombáknak a...

A gyógynövények mellett több ezer éve a gombákat is sokan fogyasztják. Az elmúlt évtizedekben több ezer tudományos publikáció született a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.