Nem volt nála TAJ-kártya - 20 ezer forintot kértek tőle a sürgősségi ügyeleten

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén - tudta meg a Magyar Nemzet.

A fiú otthon felejtette a taj-kártyáját és csak lakcím-kártyájával tudta igazolni magát, utóbbi alapján azonban nem ellenőrizték, hogy van-e érvényes egészségbiztosítása.

Orvosi érdekességek

Az édesanya meg akarta tudni, hogy miért került pénzbe a vizsgálat, egy szem gyógyszer és egy beutaló, azonban kiderült: a bizonylat sorszámával megegyező számlán az ügyeleten egy januárban ellátott külföldi beteg neve szerepel.

A lap megkereste Rácz Bélát, a Főnix-Med vezérigazgatóját, aki elmondta: a számlát kiállító nővér valóban nem a szabályzatban foglaltak szerint járt el.

Magyarázata szerint az egészségügyi dolgozó járatlan a számlaírásban. A szolgáltató felajánlotta a családnak a pénz visszafizetését - írja a lap.

(FH/Magyar Nemzet)

Hozzászólások (9)

Cikkajánló

Depresszió Depresszió

Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá?

Elhízás Elhízás

Eltérések a laboreredményben. Mire figyeljünk?

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.