• Fuzárium-toxin fertőzés vissza vontak vissza több terméket

        Szerző: MTI

        A Cerbona azonnal visszahívta a 2011. május 13. és 2011. június 18. közötti minőség megőrzési idejű Durillo (500 gramm) és Durum (ömlesztett) márkanevű termékeit a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt - közölte a Cerbona Zrt..

        Emlékeztetetnek rá: a Cerbona minőségellenőrzése június 19-én a Diamant Malom International Kft. által szállított durum száraztészta alapanyagában az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott ki, ezért a cég azonnal hatósági bevizsgálást kért.

        Hirdetés

          Élelmiszerek és mikotoxinok - Mennyire veszélyesek a láthatatlan gombák?

        A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak.
        Élelmiszerek és mikotoxinok>>

        A hatósági vizsgálat eredményei szerint a tésztában a főzés során a szennyeződés a törvényben megengedett határérték alá csökken. A vizsgálatokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laboratóriumai végezték el. 

        A Cerbona kiemelte: a termékeket forgalmazó áruházak az értesítést követően azonnali hatállyal intézkedtek a készletek visszagyűjtéséről, míg a fogyasztóktól az érintett termékeket a vásárlás helyén visszavásárolják.

        A Cerbona többi terméke teljes mértékben megfelel a minőségi követelményeknek, azok a Durillo és durum termékek is, amelyek a visszavont minőség megőrzési időn kívül esnek - áll a közleményben.

        (MTI)

        Legutóbb frissült: 2009.06.29 16:32
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Tüdőtályog

        Tüdőtályog

        Dr. Brugós László

        A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

        Ízületi fájdalmak

        Ízületi fájdalmak

        B. M., szakfordító

        A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

        Kutatás a biztonságos élelmiszerekért

        A tejben is megtalálható, potenciálisan közegészségügyi veszélyt jelentő aflatoxin felmérését és visszaszorítását tűzte ki célul az a program, melyre mintegy 300 millió forintot nyertek a NKFIH pályázatán a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutatói.

        Fehér liszt és fehércukor - Mi az igazság a fogyasztásukkal kapcsolatban?

        A 21. században egyre inkább ellenzik a finomított búzaliszt és kristálycukor fogyasztását a szakemberek. Köszönhető ez annak, hogy túlságos feldolgozottságuk miatt kevés értékes tápanyagot tartalmaznak, ellenben magas a kalóriatartalmuk, kis mennyiség fogyasztásával is nagy energiabevitelt érünk el. Ennek következtében könnyen alakul ki túlsúly, elhízás, szövődményként pedig különböző anyagcsere-, szív- és érrendszeri megbetegedések sújtanak minket.

        Milyen az egészséges kenyér?

        Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?

        Hat hónapos korban kezdjünk el lisztes ételeket adni a babáknak!

        Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség - mondja Dr. Arató András.

        Hozzátáplálási kisokos

        Dr. Polgár Marianne, gyermek gasztroenterológus válaszai a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

        Újabb toxinnal szennyezet élelmiszerek

        A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta, illetve kereskedelmi partnereivel zároltatta a fogyasztók egészégének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt - közölte a cég kedden az MTI-vel.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.