• A rákbetegeken spórolnának?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Noha az eredetileg tervezett időpontnál később, de mégis előírná az Egészségügyi Minisztérium, hogy az újonnan diagnosztizált súlyos rákbetegeknél kizárólag a legolcsóbb orvosságot lehessen alkalmazni - írja a Magyar Nemzet.

    Ez azt jelenti, hogy nem az eredeti gyógyszereket, de nem is annak másolatát kapnák, hanem csak egy hasonló hatású készítményt. A terv ellen a szakma minden szereplője tiltakozik, mondván: ezzel betegek ezreinek életét és gyógyulását veszélyeztetik.

     __hirdetes__

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Magyar Rákellenes Liga elnöke szerint nem a rákbetegek gyógyításán kellene spórolnia a kormánynak, hiszen számukra ezek a készítmények az életet jelentik.

    Nem mindegy ráadásul, hogy milyen orvosságot ír fel az orvoson, hiszen elő lehet idézni az állapot romlását is. A lap kereste az Egészségügyi Minisztériumot is, ám a többszöri megkeresés ellenére sem válaszoltak a lapzártáig.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.06.24 17:14
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Egységesítenék az onkológiai ellátást

    Az európai irányelvek részletes megismerése segítheti a magyarországi onkológiai centrumok munkáját.

    Sikeres kísérletek az áttétek terjedése ellen

    Egérkísérletekben sikeresen előzték meg az emlődaganat átterjedését egy enzim gátlásával brit kutatók - idézte kedden a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).

    Hamis gyógyszerekkel kereskedett...

    Hamis rákgyógyszerek értékesítésével gyanúsít egy kanadai férfit az amerikai FBI. A kereskedő online honlapján keresztül több tucat gyanútlan betegnek adott el a gyógyhatású összetevők helyett tejcukrot és hintőport tartalmazó készítményből – írja a National Post.

    Eltűnt az ujjlenyomata egy rákbetegnek a gyógyszertől!

    Eltűnt az ujjlenyomata egy rákbetegnek, miután három éven át szedett utókezelésként capecitabine hatóanyagú gyógyszert. Erről a szingapúri kezelőorvos, Eng-Huat Tan a brit Annals of Oncology című orvosi folyóiratban számolt be.

    WHO: 2010-re a rák megelőzi a szívbetegséget

    Az Egészségügyi Világszervezet szerint 2010-re már nem a szívbetegség lesz az elsőszámú halálok a világon, hanem a rák. A rák elsősorban a szegény országokban fog előretörni a dohányzás és a nyugati stílusú zsíros étrend terjedése miatt.

    A testmozgás és az alvás hiánya fokozza a rák veszélyét

    A rendszeres testmozgás lényegesen csökkentheti a nőknél a rák kockázatát, de az állandó alváshiány megszüntetheti ezt az előnyt, állapította meg egy amerikai tanulmány.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.