Összeomlik a háziorvosi ellátás?

Szerző: Független Hírügynökség

Van olyan háziorvosi praxis Hajdú-Bihar megyében, ami évek óta betöltetlenül áll. Jelenleg 15 állás vár betöltésre 7 településen és ez a helyzet tovább romolhat - mondta el a lapnak Csepura Olga a Magyar Orvosi Kamara Megyei elnöke.

A háziorvosok 62 százaléka 50 év feletti. A fiatal orvosok inkább külföldre mennek, hiszen ott jobb körülmények között gyakorolhatják hivatásukat.

Orvosi érdekességek

 • Napraforgó nőtt volna egy kisfiú tüdejében
 • A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval
 • Két nappal halála után adott életet gyermekének
 • A sikeres műtétek után hazatért a faember - Fotóval
 • 14 év után halt meg a szívében hagyott kendő miatt
 • A háziorvos-társadalom pedig annyira elöregedett a megyében, hogy az belátható időn belül demográfiai csődöt jelenthet az orvosszámban, ami az ellátás rendszerének összeomlását eredményezheti.

  Az orvosok sok esetben még ha szeretnék sem tudják a nyugdíjat választani, ezért jellemzően szó szerint halálukig dolgoznak, de a praxisuk utána sokszor betöltetlen marad.

  Az országban jelenleg 1400 nyugdíjkorhatáron túl dolgozó orvos van, 6800 háziorvosi körzetben írja a Hajdú-Bihari Napló.

  (FH)

  Hozzászólások (0)

  Cikkajánló

  Miként változtatja meg az eltérő...

  Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

  Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
  Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.