• Lengyel "csodakötszer" nem gyógyuló sebekre

    Szerző: Független Hírügynökség

    Hatmillió zloty (370 millió forint) állami támogatást kapott az a lengyel kutató, aki csodatévő kötözőanyagot talált fel genetikailag módosított lenből. A lengéztől olyan fekélyes sebek is begyógyulnak, amelyekkel szemben tanácstalan az orvostudomány.

    Az állami pénzből 20 kiválasztott beteget részesítenek három hónapos ingyenes kísérleti lenterápiában a wroclawi katonai klinikán - olvasható a Gazeta Wyborczának, a legnagyobb lengyel politikai napilapnak az internetes honalpján.

    Hirdetés

      Sebkezelési praktikák

    Ebcsont beforr - mondják gyakran, főként gyerekeknek. A dolog azonban nem ilyen egyszerű. Ha vannak is a testfelszínt borító hámrétegnek kisebb sérülései, melyek valóban nyom nélkül gyógyulnak, a komolyabb esések következményei tartós gondot okoznak, s olykor maradandóak.
    Sebkezelési praktikák>>

    A feltaláló, Jan Szopa-Skórkowski professzor baktériumok és más növények - köztük petúnia - génjeit ültette be a lenbe.

    Az így módosított lennek baktérium- és gombaölő hatása van. A belőle készült sebkötözőanyag csökkenti a gyulladást, az egészséges sejteket pedig osztódásra serkenti.

    A lentapasz használatával ötéves nem gyógyuló fekélyes sebek 4-5 hónap után tökéletesen begyógyultak, 20-éves sebek pedig lényegesen csökkentek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A professzor nemrég azt is felfedezte, hogy az ő módosított lenje kannabinoidokat is tartalmaz, akárcsak az indiai kender, ezért csökkenti a fájdalmat. Sok beteg elhagyhatta a fekélyére szedett fájdalomcsillapítókat.

    A lengyel kutató hónapokon át kilincselt gyártót keresve, de egyetlen cég sem válllakozott.

    Ezért a professzor alapítványt hozott létre a kísérleti lengéz értékesítésére.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.06.27 07:10
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A lábszárfekély otthoni ápolása

    A visszérbetegség következtében kialakuló lábszárfekély a bokák és a lábikra közötti területen létrejövő elváltozás.

    Milyen kötszert helyezzünk a kisebesedett, elfertőződött bőrre?

    A betegek vagy hozzátartozóik gyakran felteszik a kérdést, hogy egy hosszan tartó betegség következtében kisebesedett és elfertőződött bőr ellátására milyen korszerű kötszert tudunk ajánlani. Rising Károlyné, a Diabétesz-láb Szövetség alelnökének válasza.

    A gyomor ellenségei: kávé, dohányzás és stressz

    Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében.

    Hogyan kezelhetők a szőrtüszőgyulladás utáni foltok?

    A folliculitis vagy más néven szőrtüszőgyulladás akkor alakul ki, amikor a gyulladás a szőrszál bőr alatti részeit, illetve a szőrszál közvetlen bőrfelszínét érinti. A gyulladás lehet felületes vagy mély, az utóbbi érinti a teljes szőrszálat, a hozzá kapcsolódó faggyúmirigyet és a környező bőrt. Minél mélyebbre hat egy gyulladás, annál nagyobb a valószínűsége, hogy maradandó nyomot hagy.

    10 gyakori hiba a sebkezelésben

    A mindennapos gyakorlatban komoly és aprónak tűnő hibák miatt is akadályozottá válhat a sebgyógyulás. Azonban ha ismerjük ezeket, könnyen változtathatunk, így a siker sem marad el.

    Sebkezelés - Információk a kötszerekről

    Minden személy felelős önmaga állapotáért, ezért fontos az önvizsgálat, az intő jelek megfigyelése, a terápiás utasítások pontos betartása. Napi 8-10 perc odafigyeléssel évei száma növekedhet, és végtagjai megmenthetők!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.