Lengyel "csodakötszer" nem gyógyuló sebekre

Független Hírügynökség
megjelent:

Hatmillió zloty (370 millió forint) állami támogatást kapott az a lengyel kutató, aki csodatévő kötözőanyagot talált fel genetikailag módosított lenből. A lengéztől olyan fekélyes sebek is begyógyulnak, amelyekkel szemben tanácstalan az orvostudomány.

Az állami pénzből 20 kiválasztott beteget részesítenek három hónapos ingyenes kísérleti lenterápiában a wroclawi katonai klinikán - olvasható a Gazeta Wyborczának, a legnagyobb lengyel politikai napilapnak az internetes honalpján.

A feltaláló, Jan Szopa-Skórkowski professzor baktériumok és más növények - köztük petúnia - génjeit ültette be a lenbe. Az így módosított lennek baktérium- és gombaölő hatása van. A belőle készült sebkötözőanyag csökkenti a gyulladást, az egészséges sejteket pedig osztódásra serkenti.

A lentapasz használatával ötéves nem gyógyuló fekélyes sebek 4-5 hónap után tökéletesen begyógyultak, 20-éves sebek pedig lényegesen csökkentek.

A professzor nemrég azt is felfedezte, hogy az ő módosított lenje kannabinoidokat is tartalmaz, akárcsak az indiai kender, ezért csökkenti a fájdalmat. Sok beteg elhagyhatta a fekélyére szedett fájdalomcsillapítókat.

A lengyel kutató hónapokon át kilincselt gyártót keresve, de egyetlen cég sem válllakozott. Ezért a professzor alapítványt hozott létre a kísérleti lengéz értékesítésére.

Sebkezelési praktikák

Ebcsont beforr - mondják gyakran, főként gyerekeknek. A dolog azonban nem ilyen egyszerű. Ha vannak is a testfelszínt borító hámrétegnek kisebb sérülései, melyek valóban nyom nélkül gyógyulnak, a komolyabb esések következményei tartós gondot okoznak, s olykor maradandóak.
Sebkezelési praktikák

(FH)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dervalics Dóra, pszichológus
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
Diabétesz-láb Szövetség - Rising Károlyné alelnök
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.