Új influenza: jövő héttől kapható a patikákban az antivirális gyógyszer

Szerző: Független Hírügynökség

Várhatóan a jövő héttől már kapni lehet a patikákban az új típusú influenza elleni mindkét gyógyszert.

Kihelyezi a patikákba az eddig csak a vállalatok és az állami megrendelés számára félretett antivirális készítményét a GSK nevű gyógyszergyár.

Leitner György, az angol székhelyű cég magyarországi ügyvezető igazgatója hétfői tájékoztatóján elmondta, az Egészségügyi Világszervezet által az új típusú influenza ellen hatásosnak ítélt gyógyszerükből nem rendelt a magyar kormány, a körülbelül 200 ezer adagnyi készletükből egyharmadot vettek meg vállalatok, a fennmaradó kétharmadot ajánlják fel a lakosság számára.

Az Egészségügyi Világszervezet két antivirális szert talált hatásosnak az A/H1N1 vírussal szemben, az egyiket már korábban is lehetett kapni a gyógyszertárakban, a GSK készítményét június végétől lehet megvásárolni.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.