Új influenza: jövő héttől kapható a patikákban az antivirális gyógyszer

Szerző: Független Hírügynökség

Várhatóan a jövő héttől már kapni lehet a patikákban az új típusú influenza elleni mindkét gyógyszert.

Kihelyezi a patikákba az eddig csak a vállalatok és az állami megrendelés számára félretett antivirális készítményét a GSK nevű gyógyszergyár.

Leitner György, az angol székhelyű cég magyarországi ügyvezető igazgatója hétfői tájékoztatóján elmondta, az Egészségügyi Világszervezet által az új típusú influenza ellen hatásosnak ítélt gyógyszerükből nem rendelt a magyar kormány, a körülbelül 200 ezer adagnyi készletükből egyharmadot vettek meg vállalatok, a fennmaradó kétharmadot ajánlják fel a lakosság számára.

Az Egészségügyi Világszervezet két antivirális szert talált hatásosnak az A/H1N1 vírussal szemben, az egyiket már korábban is lehetett kapni a gyógyszertárakban, a GSK készítményét június végétől lehet megvásárolni.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Minden tizedik gyermeket és a...

Hőségriadó van, itt vannak a kánikulai éjszakák, amikor sokszor aludni sem tudunk a rekkenő melegtől. Felkelünk, mert megszomjaztunk, hálóruhát...

10 ok, ami ujjdagadást okozhat

Az ujjak dagadása általában ártalmatlan, de van, amikor egy súlyosabb, háttérben meghúzódó állapotra utal. Íme, az ujjdagadás (dactylitis)...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.