• Álgyógyszerek: belehalhatunk?

    Szerző: medizona.hu

    Terrorszervezetekhez is jut abból a nem kevés bevételből, amely a hamis gyógyszerek eladásából származik. Az Interpol szerint valószínűleg az Al-Kaida is nagyobb összegekhez jut az álpirulák révén.

    Hirdetés

    Lengyel Gábor az Innovatív Gyógyszergyártók képviselője, az IIR Pharma konferencia egyik előadója szerint a hamisított gyógyszerek zöme Indiából és Kínából származik.

    „Magyarországon is kaphatók ezek a pirulák, a piacon megjelenő gyógyszermennyiség 3-5 százaléka kétes eredetű. A legnépszerűbbek a potencianövelők, de a különféle antibiotikumokat, szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésekre való gyógyszereket is előszeretettel hamísítják" - magyarázza a szakember, aki szerint már csak azért sem érdemes ezekkel a szerekkel kísérletezni, mert nem kerülnek sokkal kevesebbe, mint az igazi pirulák.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Legutóbb frissült: 2009.06.22 09:06
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Pangea akció: minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt

    Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.

    Hamis? Eredeti? Gyógyszerhamisítás elleni kampány indult

    A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kezdeményezésére és koordinációjával államigazgatási szervek és szakmai szervezetek fogtak össze és indítottak március 6-án kommunikációs kampányt az interneten forgalmazott, bizonytalan forrásból származó gyógyszerek keresletének visszaszorítása érdekében.

    Olcsó, de maradandó károsodást okozhat

    A magyar társadalomban a szexualitás már nem, a szexuális problémák azonban még mindig tabunak számítanak. Főként a férfiak körében. Sokan közülük kínosnak és kellemtelennek érzik, hogy a problémáikról nyíltan beszéljenek és szakorvos segítségét kérjék.

    Veszélyes szerek - Hamis potencianövelők

    Egyre nagyobb nemzetközi fenyegetést jelent a gyógyszerhamisítás A gyógyszerhamisítás globális terjedésére és a fokozódó veszélyre hívja fel a figyelmet a Nature Medicine aktuális számában Roxanne Khamsi szakértő.

    Gyógyszerek - Generikus vagy hamis?

    Online konzultációra bocsátja az Európai Bizottság a szellemi tulajdonjogi jogsértés gyanújával megállított termékszállítmányok elleni hatósági fellépés kérdését.

    Facebook profil a gyógyszerhamisítás ellen?

    A hamis gyógyszerek bejelentésére alkalmas profilt hoztak létre az egyik legismertebb nemzetközi közösségi portálon a kenyai hatóságok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.