• Vádemelés az orvos és társai ellen: milliós értékű gyógyszerrel üzleteltek

    Szerző: Független Hírügynökség

    Vádat emeltek az ellen az orvos és két társa ellen, akik körülbelül 24 millió forintnyi onkológiai gyógyszerrel üzleteltek.

    A nyomozás még 2007-ben indult csalás gyanújával, végül jelentős értékre, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett sikkasztással vádolta meg őket az ügyészség.

    Hirdetés

    A bűncselekményben érintetteket a súlyos vádak ellenére nem helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!
    A 44 éves váci férfi éveken át orvosként dolgozott, majd orvos-látogató lett. Kapcsolatait kihasználva körülbelül 24 millió forintnyi, daganatos betegek által használt, az OEP által 100 százalékig támogatott gyógyszert szerzett meg.

    Az onkológiai szereket egy orgazdán keresztül akarták külföldre csempészni.

    A férfit Szegeden fogták el 2007-ben, egy 4 millió forintos szállítmány átadása közben. Nem sokkal később egy lerakatot találtak, ahonnan egy 16 milliós készlet került elő.

    Kiderült, hogy az orvos-látogató kórházi kapcsolatait kihasználva jutott a gyógyszerekhez: segítőin keresztül a megmaradt tablettákat visszakérték a betegektől, a kórházban fel nem használt, vagy lejárt szavatosságú gyógyszereket ellopták.

    Ezen kívül eladták a gyógyszergyártó cégek által kipróbálásra adományozott készleteket is - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.06.16 13:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mikor fejeződik be az aktív onkológiai ellátás?

    Mit jelent az aktív onkológiai ellátás? Mikor fejeződik be és milyen lehetőségeink vannak ezek után? Cikkünk többek között ezen kérdésekre keresi a választ.

    A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai

    Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzés javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.

    Startol az építkezés, épül a 21. század kórháza Nyíregyházán

    A 27 ezer négyzetméteren megépülő tömbkórházban elsőként az új Onko-hematológiai Centrum kap helyet, a belgyógyászati feladatokat kiszolgáló kubatúra a második ütemben, míg a Gyermekgyógyászati Központ a harmadik szakaszban valósulhat meg.

    Vádemelés: fiktív vények speciális kötszerekre

    Tizennyolc orvos, több asszisztens és patikus ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda.

    A PET egyetértést hozhat

    Nemrégiben zajlott a IV. Nemzeti PET/CT Konszenzus Konferencia. Az eseményen zajló párbeszéd, vita során szakmailag próbálták alátámasztani az onkológusok e képalkotó módszer előnyeit, szükségességét. Céljuk most is az volt, hogy megtalálják a szélesebb körű alkalmazás lehetőségét és jelentősen növeljék a befogadási kvótát.

    Nem kapnak kielégítő tájékoztatást a rákbetegek

    Kétezer rákbeteg, családtag, illetve a rosszindulatú betegségtől félő páciens levelét válaszolták eddig meg a Tűzmadár Alapítvány munkáját segítő onkológusok, s valamennyi levelet anonim módon közzétették az interneten, hogy azokból mások is információkat nyerhessenek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.