A férfi, aki második gyermekét szülte - Fotóval

Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

Thomas Beatie, aki eredetileg nőnek született, megszülte második gyermekét. A gyermek természetes úton született meg, és még nem tudtak dönteni a kisfiú nevéről. A gyermeket a férfi felesége, Nancy fogja szoptatni, akárcsak az egy évvel ezelőtt született lányukat.

Thomas Beatie, aki 35 évvel ezelőtt Tracy-ként látta meg a napvilágot, és 14 évesen a Hawaii Miss Teen szépségverseny döntőse lett, férfivá operáltatásakor kérte, hogy hagyják meg női nemi szerveit is, mivel 46 éves felesége, akivel 11 éve élnek együtt, korábbi méheltávolítás miatt nem tud gyermeket szülni.

Beatie az első gyermeke születése után nem folytatta a tesztoszteron hormonpótlást, annak érdekében, hogy újra gyermeket vállalhasson. Az első gyermek is császármetszés nélkül jött a világra, s a köldökzsinórt Beatie felesége vágta el.

Az orvosok elutasították

A férfi aki megszülte gyermekétA pár 2003-ban történő házassága után döntött úgy, hogy közös gyermeket vállalnak. De hogyan lesz egy férfi, aki korábban nő volt várandós? Első lépésben a tesztoszteron hormonpótlást kellett abbahagynia, így 4 hónap múlva újra elkezdett menstruálni. Mivel az orvosok, akikhez a spermadonorral való megtermékenyítés miatt fordultak, elutasították őket, az interneten vásárolt donor spermával maguk végezték el otthon az inszeminációt.

Apa szül, anya szoptat

Beatie elmondása szerint a terhességtől nem érezte magát nőiesebbnek, úgy fogta fel a dolgot, hogy ő továbbra is Nancy férje, és a gyermek apja. Míg Thomas szervezete a terhesség hatására nem ment át különösebb változásokon, addig Nancy mellei elkezdték a tejtermelést, így tudta első gyermeküket 4 hónapos koráig szoptatni.

Noha teljesen hétköznapi családként élik mindennapjaikat, s annak is érzik magukat, Oregon állam törvényei szerint a gyermekek anyjának Thomas számít, s mivel Nancy-vel nincs biológiai kapcsolatuk, örökbe kell, hogy fogadja őket.

A kicsik előtt nem akarják titkolni születésük történetét, sőt, egy kis csikóhal születéséről szóló mesekönyvet már be is szereztek, hiszen ott is az apa hordja ki a kicsinyeket.

(WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos; Forrás: ABC News)

Módosítva: 2009.06.10 20:20, Megjelenés: 2009.06.10 20:20
Címkék: Inszemináció
Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Mesterséges ondóbevitel: mekkora az...

A meddőség napjaink egyre gyakoribb problémája. Sajnos évről évre növekszik azon párok száma, akiknek orvosi segítséget kell igénybe venniük az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.