Újra Egészségliget

Szerző: Független Hírügynökség

Több mint 20 féle ingyenes szűrővizsgálaton, több tucat egészségügyi felvilágosító programon, tanácsadáson vehetnek azok részt, akik szombaton és vasárnap ellátogatnak a budapesti Városligetbe, ahol idén már ötödször szervezték meg az Egészségliget rendezvényeit.

A több mint 200 ezer négyzetméteren az egészségügyi programokon kívül számos más érdekes esemény is lesz, például a látogatók megfiatalodhatnak a "fiatalító sarkon", kielemeztethetik a bőrüket, megtanulhatják, milyen smink áll legjobban nekik. Az Egészségligeten belül rendezik meg szombaton délután a már hagyományos Gyaloglás az életért elnevezésű programot, amelyen az emlőrák ellen küzdelem fontosságára hívja fel számos ismert személyiség a figyelmet.

Évről-évre többen jönnek ki az Egészségliget rendezvényeire, reméljük a tavalyihoz hasonlóan idén is legalább 40-50 ezer látogató lesz - mondta a Független Hírügynökségnek Fodor János, az Egészségliget kitalálója. Öt év alatt az érdeklődők összetétele nagyot változott: míg az első évben főleg idősebbek látogattak ki a ligetbe, ma már egyre több család, fiatal, sőt gyerek is kíváncsi a programokra - tette hozzá.

Az Avon Gyaloglás az életért idén szombaton körülbelül délután fél 3-kor indul a Napozórétről. A 4 kilométeres sétán ismert színészek, zenészek, médiaszemélyiségek is részt vesznek. Többek között Zséda, Lilu, Bartók Eszter, Béres Alexandra, Dombovári Vanda, Gór Nagy Mária, Hegyi Barbara, Pataki Ági és Pécsi Ildikó is csatlakozott a 7. éve megszervezett akcióhoz. A kezdeményezéssel a szervezők tudatosítani szeretnék az emberekben, hogy rendszeres önvizsgálattal és a szűrővizsgálatokon való megjelenéssel időben felfedezhető és jó eséllyel gyógyítható az emlőrák.

Az Egészségliget kétnapos rendezvényein a következő ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a látogatók: vércukorszint mérés, koleszterinszint mérés, triglicerid mérés, EKG készítés, vérnyomásmérés, bőrrák-szűrés, szájüregi daganat-szűrés, tüdőszűrés, emlőrák-szűrés, testzsír-, BMI-, testsúly-, testmagasság-mérés, látásvizsgálat, érszűkület szűrés, talp-, gerinc-szűrés, osteoporozis-szűrés, CO-mérés, depresszióra való hajlam felmérése, stroke rizikó felmérés, szürke-, és zöldhályog-szűrés, COPD-szűrés, mozgásszervi szűrővizsgálatok, fül-orr-gégészet, lúdtalp-vizsgálat.

A látogatók kielemeztethetik kézírásukat grafológussal, de lesz gyermekrajz elemzés, pszichológiai, stressz kezelési tanácsadás, drog-, alkohol, HIV/AIDS prevenció, szenvedélybetegségekkel kapcsolatos egészségnevelő programok. Biorezonanciával megpróbálják a jelentkezőket leszoktatni a dohányzásról, aki szeretné megtanulni az újraélesztés technikáját, az elsősegély-nyújtás alapjait arra is lesz mód.

Számos szórakoztató program közül válogathatnak azok, akik csak a szabadlevegő miatt látogatnak ki a Városligetbe. A két nap alatt a nagyszínpadon több ismert művész lép fel, de lesz táncbemutató, közös torna és sminkverseny is.

2005-ben rendezték meg az első Egészségligetet, amelyen 10 ezren vettek részt, és körülbelül ezren mérették meg vérnyomásukat, vércukor-, és koleszterinszintjüket. A következő évben már kétnapos volt a rendezvény, a látogatók száma is nőtt, akik közül már több mint két és félezren vettek részt a szűrővizsgálatokon. 2007-ben 40 ezren, 2008-ban pedig már 50 ezren látogattak el a Városligetbe, a a szűrések száma pedig megsokszorozódott: tavaly már 12 ezren nézették meg különböző értékeiket.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyermektervezés Gyermektervezés

Ez a hormon is megakadályozhatja a teherbe esést. (x)

Majomhimlő Majomhimlő

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban.

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

Szabad-e a napon lenni anyajegy...

Ha nyáron kerül sor az anyajegy eltávolításra – elsősorban rosszindulatúság gyanúja miatt -, érdemes tisztában lenni a sebgyógyulás, a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.