• Nem forgalmazzák Magyarországon a kokaintartalmú Red Bull üdítőt

    Szerző: MTI

    Nem forgalmazzák Magyarországon a Red Bull Colát, amelyben nyomokban kokaint mutattak ki németországi ellenőrzések során - közölte az MTI-vel szerdán a gyártó kommunikációs menedzsere.

    Nagy Bernadett felhívta a figyelmet, hogy az AP hírügynökség hétfői hírének megfogalmazásával ellentétben nem egy Red Bull-energiaitalról, hanem a cég egy külön termékéről, a kólaitalról van szó.

    Hirdetés

    A Red Bull Hungária Kft. Magyarországon kizárólag az energiaitalt forgalmazza - hangsúlyozta Nagy Bernadett.

    A kommunikációs menedzser arra a hétfői németországi bejelentésre reagált, miszerint hat német tartományban a hatóságok felszólították a kereskedőket, hogy álljanak le a Red Bull kólaital árusításával, mivel a tesztek során kokainnyomokat találtak az üdítőben.

    Nem jelent kockázatot

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A német Szövetségi Kockázatelemző Intézet (BfR) szerdára ígért részleteket az ügyben folyó vizsgálatról, de azt már hétfőn leszögezte, hogy a kólaitalban talált literenkénti 0,4 mikrogramm nem jelent egészségügyi kockázatot; 100 ezer litert kellene elfogyasztani az italból ahhoz, hogy az drogként hasson az emberre.

    Világszerte számos élelmiszerben használnak kokaintartalmuktól megfosztott kokalevél-kivonatokat, amelyeket biztonságosnak tartanak, s az ilyen élelmiszerek legálisan forgalmazhatók - mutat rá a Red Bull németországi vállalatának a hírrel kapcsolatos közleménye.

    A közlemény szerint az Osztrák Belan Intézet által a cég megbízásából végzett vizsgálat semmilyen kokainmaradványt nem mutatott ki, ami "egyértelműen ellentmond" az Észak-Rajna-Vesztfáliai Egészség- és Munkaügyi Intézet által végzett értékelésnek.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.05.27 19:10
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Vizek és üdítőitalok - Ezeket rosszul tudta

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát. Egészségünk megőrzésében, a betegségek meggyógyításában kiemelt szerepe van szervezetünk kiegyensúlyozott vízháztartásának.

    Drogok és veszélyeik: a kokain

    A kokain alapanyagául szolgáló kokacserje leveleit évszázadok óta ismerik, fogyasztják a dél-amerikai indiánok stimuláló, étvágycsökkentő hatása miatt. Elsősorban szertartások, ceremóniák, vallási ünnepek során használták, egyébként tiltották fogyasztását.

    Ártalmasak a szívre az energiaitalok?

    Noha az energiaitalok felpörgetnek, és növelik a teljesítményt, ám egyesek számára nem éri meg kipróbálni. Ismerje meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívére!

    Az energiaital veszélyei - Halálos is lehet!

    Az energiaitalok veszélyeire hívják fel a figyelmet a Miami Egyetem kutatói, akik a Pediatrics című gyermekgyógyászati szaklapban tették közzé tanulmányukat. A kutatók kormányzati és érdekvédelmi szervezetek adatait elemezték, ahogy tanulmányozták a vonatkozó szakirodalmat, újságcikkeket, valamint esettanulmányokat.

    A csökkentett cukortartalmú üdítők fogyasztása csökkenti az elhízást?

    A kapcsolatot alátámasztó bizonyítékok meggyőzőek, a hatásvizsgálatok kevésbé.

    Megjelent a közétkeztetésről szóló rendelet

    Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.