• Új influenza - Romániában is megjelent, újabb megbetegedések

    Szerző: MTI

    Romániában is felbukkant az új típusú influenza vírusa; a betegséget egy 30 éves nő szervezetében mutatták ki, aki a hét végén érkezett haza New Yorkból - közölte szerdán a román egészségügyi miniszter.

    A bukaresti Cantacuzino intézet laboratóriumában azonosítottuk az A/H1N1 influenza első esetét - jelentette be Ioan Bazac sajtótájékoztatón.

    Hirdetés

    A mintát még alaposabb vizsgálatnak vetik alá Londonban, de - mint a miniszter elmondta - 99 százalékos bizonyossággal megállapítható, hogy a fiatal nő az új típusú influenza vírusával fertőződött meg. Két kisgyerekét megfigyelés alá helyezték.

      Ausztrália karantén alá von minden érkező turistahajót

    A Sydneyben minden érkező turistahajót úgy fognak kezelni, mint amelynek sertésinfluenza-járvány van a fedélzetén, jelentették be szerdán az ausztrál hatóságok. Az utasokat addig nem engedik partra szállni, amíg a járványügyi szakemberek nem ellenőrzik az egész hajót.
    Az eljárást azért szigorították meg, mert néhány napja a Pacific Dawn turistahajón influenzás betegek is voltak, de a hatóságok csak arra kérték a partra szálló 2 ezer utast, hogy egy hétig senki se hagyja el otthonát. Ez nagy kritikát váltott ki, mert utólag 20 utas is influenzásnak bizonyult. (FH)

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Közben két másik országból is újabb megerősített újinfluenzás esetekről érkezett hír. Görögországban egy egyetemistáról bizonyosodott be, hogy vírushordozó. Ő a harmadik megerősített eset a mediterrán országban. Kórházban ápolják, állapota nem súlyos a görög egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint.

    Szingapúrban is megjelent a kór; egy 22 éves nő szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust. Ez az első megbetegedés a városállamban. A beteg kedden érkezett haza New Yorkból. Egészségügyi zárlat alá helyezték, állapota stabil.

    "Nem ez lesz az utolsó újinfluenzás eset Szingapúrban, hacsak nem tiltjuk meg az embereknek, hogy utazzanak" - mondta a délkelet-ázsiai városállam egészségügyi minisztere.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.05.27 15:09
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

    Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni, és megelőzni a sok betegséget?

    Az intim higiénia nyári kérdései

    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.

    Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

    Az MRSA-fertőzést a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium okozza. Ez egy olyan Staphylococcus aureus baktérium törzs, mely már számos alkalmazott antibiotikumra – többek között a meticillinre – is rezisztens.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.