Nyulakat kergetett a Jászszentandrásról eltűnt kisfiú

szerző: Magyar Zsuzsanna, újságíró-szerkesztő - WEBBeteg
megjelent: 2009.05.22.

Egész éjszakán át tartó keresés után hajnalban találta meg egy hivatásos vadász és a körzeti megbízott azt a kisfiút, aki csütörtökön tűnt el a Szolnok megyei Jászszentandrásról. A kisfiú jól van.

A nagycsoportos kisfiú csütörtökön délután négy órakor tűnt el, akkor kezdték keresni. Este hattól rendőrök, később pedig polgárőrök is segítették a kutatást.

Az eltévedt gyereket végül egy hivatásos vadász T. Zoltán és H. Róbert rendőr főtörzs körzeti megbízott találta meg egy tisztáson.

A nyomok arra utaltak, hogy a gyermek eltévedt

T. Zoltán vadásztól a WEBBeteg megtudta, hogy ő mint hivatásos vadász indult el keresni a kisfiút. Kutatása során olyan helyen talált gyermekméretű nyomokat, ahol normális esetben nem járnak kisgyerekek. A nyomokból meg lehetett ítélni, hogy a kisfiú feltehetően eltévedt.

Elmondása szerint a gyerek hozzátartozói azt a tájékoztatást adták, hogy a gyermek depressziós, beteg, sokat alszik és hamar elfárad. A nyomok azonban körübelül négy kilométerre voltak a helyszíntől ahonnan a kisfiú eltűnt. Ekkor már erősen alkonyodott, fél nyolc, negyed kilenc körül járhatott az idő.

Értesítette a rendőröket a nyomokról és a további kereséshez kutyát kért. A kutyás kutatás azonban nem vezetett eredményre, a nyomkövető ebek elveszítették és nem mentek határozottan a fellelt nyomon.

"Megláttam egy fehér foltot"

Az eltűnt gyereket a Független Hírügynökség információi szerint közben több mint kétszáz rendőr, polgárőr és civil kereste. A keresésében egy helikopter és öt kutyás kereső csoport is részt vett. T. Zoltán elmondása szerint hajnali fél háromkor a hivatalos keresést reggelig felfüggesztették.

A terepen immár csak ő és a körzeti megbízott maradt néhány polgárőrrel és civillel, majd hajnali három óra után immár csak ketten keresték a fiút.

Úgy gondolták, most már olyan helyen kell keresni a gyereket, amire korábban nem is gondoltak volna. A szomszédos Tarnaörs közigazgatási határában jártak már a kereséssel, mikor a legelőn Zoltán egy fehér foltot pillantott meg. Reménykedett benne, hogy ez talán a kisfiú sapkája lehet. A kisfiú valóban ott ült, nem volt nagyon megijedve, csak kissé átfázott.

"Nyulakat kergettem a réten"

Miután enni és inni adtak neki, és meleg ruhával látták el, kikérdezték arról, hogyan töltötte az éjszakát.

A kisfiú elmondta, hogy nyulakat kergetett, és figyelmezette a tapsifüleseket, hogy ne egyék meg a mama répáját. Látott őzikét és mókust is. Aludni nem aludt, gondolta, majd valaki egyszer csak odaér és megtalálja.

A vadász és társa végül hazavitte a szüleihez a megszeppent gyermeket.

(WEBBeteg.hu, Magyar Zsuzsa)

Hozzászólások (4)

Cikkajánló

Szemünk és a monitor Szemünk és a monitor

Hogyan óvjuk szemünket az irodában? Mit tehetünk?

HPV-fertőzés szűrése HPV-fertőzés szűrése

Hogyan történik? Milyen HPV-tesztek vannak?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.