• Visszautasíthatja-e a szülő rákos fiának kezelését?

    Szerző: Független hírügynökség

    Az egész Egyesült Államokban keresnek a rendőrök egy nőt, aki rákbeteg fiával eltűnt, hogy ne kelljen kemoterápián átesnie a gyereknek. Ezt a BBC írta csütörtökön.

    Colleen Hauser azt közölte eltűnése előtt egy minnesotai bíróval, hogy azt szeretné, ha a fiát inkább természetes gyógymódokkal kezelnék. A nőnek kedden kellett volna megjelennie egy bírósági meghallgatáson. Fia, a 13 éves Daniel mellkasában egy daganatot mutatott ki a röntgen. Az orvosok szerint a gyerek meg fog halni a hagyományos kezelések nélkül.

    Hirdetés

    Danielnél az úgynevezett Hodgkin-limfómát mutatták ki a vizsgálatok. Ez egy viszonylag jól gyógyítható betegség kemoterápiával és besugárzással, amennyiben időben kezdik el a kezelést. A szülők azonban visszautasították mindkettőt, mert mint az anya, Colleen Hauser közölte: vallási hitükkel ellenkezik a két gyógymód, mivel azok megmérgezik a testet.

    A rendőrség szerint az apa, Anthony együttműködött a hatóságokkal, mielőtt kiadták felesége ellen az elfogatóparancsot. Az amerikai média rendőrségi információkra hivatkozva azt közölte szerdán, hogy anyát és fiát Kaliforniában látták, és valószínűleg Mexikó felé tartanak.

    Alternatív gyógymódot akar

    A család 130 kilométerre Minneapolistól, Sleepy Eye-hoz közel, egy farmon él. A férj, Anthony Hauser azt mondta a hatóságoknak, hogy felesége nem közölte vele a tervét, és az óta nem beszélt sem vele, sem a fiával, hogy elindultak. Azt is mondta: reméli, hogy az asszony vagy kezelésre viszi a gyereket, vagy hazahozza.

    Colleen Hauser állítólag azt közölte korábban, hogy a fiát gyógynövényekkel, vitaminkúrával, ionizált vízzel és más alternatív gyógymódokkal akarja kezeltetni. Azt is mondta egy bírónak, amikor még megjelent nála, hogy olyan kezeléseket akar, amilyeneket a Nemenhah Band néven ismert amerikai-indián vallási csoport előír ilyen esetekre.

    A csoport alapítója úgy nyilatkozott: Collen Hauser hibát követ el, hogy menekül a hatóságok elöl. "Az ember semmit nem old meg, ha nem veszi figyelembe egy bíró határozatát" - mondta Phillip Cloudpiler, aki saját állítása szerint a csoport fő gyógyítója.

    (FH)

    Módosítva: 2009.05.21 10:37, Megjelenés: 2009.05.21 10:37
   • Cikkajánló

    Percentilis görbék

    Percentilis görbék

    Dr. Árki Ildikó

    A gyermekek súly- és hosszfejlődésének nyomon követését szolgálják.

    Fáradékonyság

    Fáradékonyság

    Dr. Antalffy Katalin Anita

    A fáradékonyság hátterében különböző okok állhatnak. Mik lehetnek ezek?

    Mindig fáradt? - A 7 leggyakoribb ok

    Ha sokszor elgondolkozik azon, vajon miért olyan fáradt mindig, nincs egyedül. Felmérések szerint minden öt megkérdezettből kettő érzi magát a hét nagy részében fáradtnak, és minden harmadik ember alváshiánnyal küzd.

    Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak

    A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.

    A Hodgkin-limfóma - Egy jó eséllyel gyógyítható daganat

    Az úgynevezett Hodgkin-limfóma a nyirokrendszer olyan rosszindulatú daganatos burjánzása, melynek megjelenését összefüggésbe hozzák az Ebstein-Barr vírus (EBV) fertőzéssel. Kezelése napjainkban egyre eredményesebb, jelenleg a legsikeresebben kezelhető hematológiai tumoros megbetegedés.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA