• Nő az újinfluenzás megbetegedések száma

    Szerző: MTI

    Kétezer-ötszázra emelkedett világszerte a bizonyított újinfluenzás esetek száma. Miután Argentína és Brazília is bejelentette első újinfluenzás eseteit, huszonhatra nőtt az érintett országok száma.

    Az ilyen fertőzések több mint 90 százaléka Mexikóban, az Egyesült Államokban és Kanadában fordult elő - tűnik ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ  (ECDC) pénteken közölt mérlegéből.

    Hirdetés

    Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosa felszólított pénteken minden országot, hogy ne zárjanak karanténba egészséges utasokat csak azért, mert mexikói állampolgárok. Az ilyen eljárás sérti a nemzetközi jogot - hangsúlyozta.

    Karanténnal védekeznek Kínában

     

     Járványügyi zöld szám


    A magyar egészségügyi kormányzat kedd reggeltől egy ingyen hívható járványügyi zöldszámot, a 06 80 204-217-et működteti, amelyen a lakosság jelezheti a mexikói sertésinfluenzával kapcsolatos észrevételeit.

    Számos mexikói utazót helyeztek karanténba Kínában ezen a héten. A kínai hatóságok szerint ez egyszerű egészségügyi óvintézkedés az új influenza terjedésével szemben. Mexikó tiltakozott a kínai hatóságok eljárása ellen, diszkriminatívnak nevezve intézkedésüket. 

    "Azon mexikóiak esetében, akiknek nincsenek influenzás tünetei, és akik nem voltak Mexikóban az utóbbi hét folyamán, nem valószínűbb az újinfluenzás fertőzöttség, mint azon ország bármelyik polgára esetében, amelyben éppen tartózkodnak" - mondta egy genfi sajtóértekezleten Pillay szóvivője. 

    Újabb európai esetek

    A holland egészségügyi hatóságok bejelentették pénteken a harmadik hollandiai újinfluenzás eset felbukkanását. Az 52 éves páciens ezen a héten tért haza Mexikóból. Tamiflu vírusölő gyógyszerrel kezelik, állapota javul.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Spanyolországban hét újabb bizonyított esetet jelentettek be. Ezzel 88-ra nőtt az országban előfordult újinfluenzás megbetegedések száma. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint az összes páciens szervezete jól reagál a kezelésre. Az új influenza eddig Spanyolországot sújtotta a legnagyobb mértékben az európai országok közül. 

    A legfelsőbb orosz egészségügyi hatóság eltanácsolta pénteken az orosz állampolgárokat az Egyesült Államokba utazástól az új influenza ottani terjedése miatt. Eddig csak Mexikóra nézve volt érvényben hasonló figyelmeztetés.

    Moszkva Spanyolországot is kockázatos területnek tartja az új influenza (korábbi megnevezéssel sertésinfluenza) szempontjából. Erre hivatkozva megtiltotta a héten a spanyolországi disznóhús importját. Oroszországból még nem jeleztek újinfluenzás megbetegedést.

    Legutóbb frissült: 2009.05.08 16:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az új influenza nagy kérdése: Ki marad otthon a gyerekkel?

    Egyre több családnak okoz gondot az új típusú influenzával kapcsolatban, hogy melyik dolgozó szülő maradjon a beteg, vagy az óvoda- és iskolabezárások miatt otthonmaradásra kényszerített gyerekkel. Vajon kinek a munkája fontosabb?

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    H1N1-kérdőív - Ismerje meg a fertőzés tüneteit és a tennivalókat!

    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.

    Újabb óvodákat és iskolákat zártak be a sok beteg miatt

    Újabb óvodákban és egy újabb iskolában kellett egy-egy hetes kényszerszünetet elrendelni a hiányzók magas száma miatt Fejér megyében.

    H1N1 kisokos - Tünetek, kezelés, információk a védőoltásról

    A H1N1 az A típusú influenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Tudjon meg mindent a védőoltásról és a betegségről itt, a
    WEBBetegen!

    Új influenza? Mi fertőz Ukrajnában?

    Ukrajnában az elmúlt 24 órában 16 beteg halt meg és 36 ezer újabb influenzás megbetegedést regisztráltak. Ezek többségét a fővárosból (4900 eset), a dél-ukrajnai Harkiv (2100), illetve a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk (2700) és Doneck (2600) megyékből jelentették, ami azt jelzi, hogy a járvány keleti irányba terjed.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.