Működik a hőkamerás szűrés Ferihegyen

Szerző: Független Hírügynökség

Négy hőkamerát állítottak működésbe csütörtökön kora reggel a Ferihegyi Repülőtéren az új influenzavírus miatt. A berendezések az érkező utasok testhőmérsékletét figyelik, és ha valakinek 38 Celsius foknál magasabb a hője - azaz lázas - egyből orvoshoz kísérhessék.

A Ferihegyi Repülőtér 2/A és a 2/B terminálján is két-két hőkamera működik csütörtök reggel hat óra óta - mondta el a Független Hírügynökség kérdésére Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

A berendezéseket úgy helyezték el, hogy minden érkező utasnak át kell mennie előtte, sehogy sem lehet kikerülni. Még azokat is figyelik a hőkamerák, akik nem Magyarországra jöttek, hanem csak átutaznak.

Azonnal orvoshoz kerül, aki lázas

A hőkamera kimutatja, hogyha az előtte elhaladó testhőmérséklete meghaladja a 38 Celsius fokot, azaz lázas. Hogyha valakiről ez kiderül, azonnal az orvosi szolgálathoz kísérik, majd onnan - a vizsgálat eredményétől függően - elképzelhető, hogy azonnal kórházba szállítják.

Emellett csütörtöktől már minden olyan utas adatait rögzíti az ÁNTSZ, aki a fertőzött térségekből érkezik, ez elsősorban az Észak- és Közép-Amerikából jövőket érinti.

Ahogyan korábban a Független Hírügynökség is beszámolt róla, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 6 fokozatú skálán elrendelte az 5-ös riasztási fokot. Ezt akkor teszik, hogyha a betegség ugyanannak a térségnek több mint két országában önálló gócokban alakul ki.

A WHO szerda esti adati alapján a vírus felbukkanása óta összesen 148 embernél bizonyosodott be a fertőzés és közülük nyolcan haltak meg. Az áldozatokat Mexikóból és az Egyesült Államokból jelezték.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Mi az az egészségterv? Mi az az egészségterv?

Készíttessen egészségtervet egészségpénztárból!

Hormonmentes segítség Hormonmentes segítség

Ha a megemelkedett prolaktinszint akadályozza a teherbe esést. (x)

Harmadfokú hőségriasztás lép...

Harmadfokú hőségriasztást léptet életbe csütörtöktől szombat éjfélig az ország egész területére az országos tisztiorvos a meteorológiai...

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

H1N1: mi fog velem történni? (Az új...

A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy...

Hogyan terjed a sertésinfluenza az...

A világ figyelme a napokban egy újfajta megbetegedés, a Mexikóban már 103 halálos áldozatot követelő sertésinfluenza felé fordul. A megbetegedést a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.