• Maradj karcsú a környezetért!

    Szerző: MTI

    A túlsúlyos emberek többet esznek és szívesebben szállnak autóba, ezzel duplán ártanak a környezetnek - állítja egy brit tanulmány, amelyet a londoni Közegészségügyi és Trópusi Betegségek Iskolájának munkatársai végeztek.

    "A súlyos test táplálása olyan, mint egy benzinfaló fogyasztása, az élelmiszergyártás pedig az egyik legnagyobb termelője az üvegházhatású gázoknak" - állapította meg Phil Edwards és Ian Roberts az International Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent tanulmányban.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "Nagyon sokat kell tennünk, hogy visszafordítsuk az elhízás világfolyamatát, és felismertessük az emberekkel azt is, hogy ez a szén-dioxid-kibocsátás egyik kulcstényezője, a klímaváltozás egyik okozója" - teszik hozzá.

    Edwards és Roberts kiszámította, hogy egy kövér személy évenként nagyjából egy tonnával több szén-dioxid kibocsátásáért felelős, mint karcsú embertársai, ez pedig - a túlsúlyosak számával felszorozva - egymilliárd tonna plusz emissziót jelent.

    Az Európai Unió szerint az EU állampolgárai személyenként átlag 11 tonna szén-dioxid légkörbe kerüléséért felelősek évente.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.04.20 15:24
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megelőzhető az aranyér? - Az orvos válaszol

    Mivel lehet megelőzni az aranyér kialakulását? A családomban rajtam kívül mindenki küzd ezzel a problémával. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Nem alkoholos zsírmáj

    Korunkban a nem alkoholos zsírmáj az egyik leggyakoribb májbetegség. A triglicerid májban történő lerakódása számos következményes gyulladásos folyamatot indít el, melyek fibrózishoz, kötőszövet-felhalmozódáshoz vezetnek.

    Túlsúly: Nem csak a BMI számít

    Túlsúly, kóros soványság, normál testsúly, elhízás. A testtömeg index alapján határozható meg, hogy ki melyik csoportba tartozik. A testtömeg index (BMI) a testsúly és a magasság ismeretében kiszámolható.

    A gyermekkori elhízás visszaszorítható

    Az elhízás-járvány nemcsak a felnőtteket érinti, hanem nagy számban a gyerekeket és kamaszokat is. A World Obesity Federation adatai szerint napjainkban világszerte több mint 223 millió iskolás elhízott vagy túlsúlyos, és ez a szám 2025-re várhatóan 268 millióra emelkedik, hacsak nem cselekszünk azonnal.

    A stressz elhízáshoz vezet

    Ha Ön hízásra hajlamos, tanácsos minél előbb szakemberhez fordulnia és a stressz kezeléséhez segítséget kérnie, így nem alakul ki a stressz indukálta, elhízáshoz vezető ördögi kör.

    A testmozgás nem csak a fogyást segíti elő!

    A rendszeres testmozgás, különösen pedig a nagy kitartást igénylő sportok pedig nem csak a fogyást segítik elő, de a hangulatra és az önértékelésre is pozitívan hatnak – így pedig a depressziós tüneteket is csökkentik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.