Az angolok nem tudják, hogy az alkohol hízlal

Szerző: Független Hírügynökség

Az angolok 40 százaléka nem tudja, hogy egy pohár bor ugyanannyi kalóriát tartalmaz (120-at), mint egy szelet sütemény. Ez egy olyan felmérésből derült ki, amelyet az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó kormányzati kampány keretében végeztek.

A "Tudd, hol a határ" elnevezésű kampány nemcsak azt igyekszik tudatosítani, hogy a szeszes italoknak magas az energiaértékük, hanem azt is, hogy a kiadós italozást gyakran szintén egészségtelen reggeli követi.


A 2 ezer angol vett részt a felmérésben - ismertette a BBC brit közszolgálati hírportál.

A brit egészségügyi minisztérium egyidejűleg adatokat tett közzé az alkoholfogyasztás hizlaló hatásáról. Ezek szerint hetente 5-6 üveg sör legurítása egy év alatt egyenértékű 221 fánk elpusztításával.

Az átlagos angol borivó havonta 2 ezer kalóriát hörpint fel. Ez egy év alatt annyi, mintha 38-cal több marhassültes vacsorát fogyasztana el.

A BBC idéz egy táplálkozástudományi szakembert, aki szerint a legtöbb ember habozik megenni egy pohár tejszínhabot, de gondolkodás nélkül ledönt néhány üveg sört, holott a kettőnek ugyanakkora a kalóriatartalma.

(FH)

Módosítva: 2009.04.17 15:11, Megjelenés: 2009.04.17 15:11
Címkék: Bor, Alkohol, Kalória
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Megküzdés a krónikus fáradtsággal...

A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget...

A bőr emlékszik: miből lesz a...

Bőrünk a káros hatásokra emlékezik, vagyis egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű...

Bőrgyógyászati szűrés...

A bőrrák gyógyítható, ha időben észlelik. A szűrésre többféle módszer áll rendelkezésünkre: a klasszikus dermatoszkópon túl manapság nagyon...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.