• Az angolok nem tudják, hogy az alkohol hízlal

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az angolok 40 százaléka nem tudja, hogy egy pohár bor ugyanannyi kalóriát tartalmaz (120-at), mint egy szelet sütemény. Ez egy olyan felmérésből derült ki, amelyet az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó kormányzati kampány keretében végeztek.

    A "Tudd, hol a határ" elnevezésű kampány nemcsak azt igyekszik tudatosítani, hogy a szeszes italoknak magas az energiaértékük, hanem azt is, hogy a kiadós italozást gyakran szintén egészségtelen reggeli követi.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt


    A 2 ezer angol vett részt a felmérésben - ismertette a BBC brit közszolgálati hírportál.

    A brit egészségügyi minisztérium egyidejűleg adatokat tett közzé az alkoholfogyasztás hizlaló hatásáról. Ezek szerint hetente 5-6 üveg sör legurítása egy év alatt egyenértékű 221 fánk elpusztításával.

    Az átlagos angol borivó havonta 2 ezer kalóriát hörpint fel. Ez egy év alatt annyi, mintha 38-cal több marhassültes vacsorát fogyasztana el.

    A BBC idéz egy táplálkozástudományi szakembert, aki szerint a legtöbb ember habozik megenni egy pohár tejszínhabot, de gondolkodás nélkül ledönt néhány üveg sört, holott a kettőnek ugyanakkora a kalóriatartalma.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.17 15:11
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mi mindenre jó a pálinka? Tényleg van gyógyító hatása?

    Mint a tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt az univerzális, külsőleg-belsőleg használható csodagyógyszer. Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogyasztásának?

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Alkoholizmus - Mit tehetnek a hozzátartozók?

    Kedves Doktornő, mit tehetnek a családtagjai azért a 78 éves férfiért, aki napi 4-6 üveg sört, 3-4 felest iszik, ettől rendkívül agresszívé és önveszélyessé válik. Ő maga nem ismeri be, hogy problémáit az ital okozza. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Ittasság, részegség vagy alkoholmérgezés?

    Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.

    Hol kezdődik az alkoholizmus? - Az orvos válaszol

    Hol kezdődik az alkoholizmus, és milyen tünetekről lehet felismerni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Az alkohol hatása az emésztő- és idegrendszerre

    Az alkoholnak számos élettani hatása van. Ezek egy részét alkalmazzuk a gyógyászatban is. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az alkohol befolyásolhatja az egyébként szedett gyógyszerek hatását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.