• Csodás, mégis drámai fordulat a kórházban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Magától kezdett lélegezni szerdán egy két hónapos kislány az egyik torontói kórházban, ahol olyan agyi rendellenességgel született, amely miatt nem tudott magától levegőt venni. A gyereket eddig lélegeztető gép tartotta életben.

    A csodának tartott változás azonban dráma is egyben. A két hónapos Kaylee Wallace szülei ugyanis korábban úgy döntöttek, hogy lekapcsoltatják a lélegeztető gépről gyereküket, és a szívét felajánlják egy másik beteg kicsinek, akit ugyanabban a torontói kórházban kezelnek.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Bár a torontói gyerekkórház szerdai bejelentése szerint Kaylee állapota jelenleg stabil, ez az helyzet bármikor rosszabbra fordulhat,és a kislány légzése megint leállhat. Ráadásul Kaylee már nem donor, így a másik gyerek is életveszélybe kerülhet. "Nyilvánvaló tragédia mindkét családnak, a helyzet nem oldódott meg egyikük számára sem" - mondta Jim Wright, a kórház egyik orvosa.

    Kaylee apja, Jason Wallace azt mondta a riportereknek, hogy ő már felkészült a lánya elvesztésére, és lehet, hogy csak átmeneti a változás. "Elveszítem a lányomat, ezt már feldolgoztam, de nem akarom, hogy két gyereket haljon meg" - közölte a férfi, utalva arra az egy hónapos babára, aki Kaylee szívét kapta volna. A csecsemők stabil állapotban vannak jelenleg, de bármikor tragédiába fordulhat mindkét kicsi helyzete.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.09 09:01
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Még 3 napig élt a lélegeztetőgépről való lekapcsolás után

    A megtört szívű férfi, aki beleegyezett abba, hogy feleségét lekapcsolják az őt életben tartó gépekről, csak később tudta meg, hogy a nő ezután még 3 napig élt.

    Új mentő a koraszülötteknek

    Inkubátor, lélegeztetőgép, betegmonitor és fűthető betegellátó hely is van az új, 27 millió forint értékű, koraszülötteket ellátó mentőautóban.

    Dr. Prodán Zsolt, a gyermekszívek specialistája

    Évente több száz beteget operált meg sikeresen, több ezer gyermek és felnőtt köszönheti neki az életét. Jól keresett, külföldön elismert szakember volt, válogathatott az állásajánlatokban. Dr. Prodán Zsolt azonban ahelyett, hogy valamelyik (bármelyik) nyugati vagy tengerentúli szívtranszplantációs központot választotta volna munkahelyéül, hazajött, hogy az itthon 2007 óta működő gyermekszív-transzplantációs és –műszív program még jobbá tételén dolgozzon.

    Hatéves kisfiú kapott új szívet Budapesten

    Sikeres szívátültetést hajtottak végre szerdára virradó éjjel azon a hatéves kisfiún, akit 264 napja műszív-kezeléssel tartottak életben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - közölte az intézmény az MTI-vel.

    Más szívével élt 18 éven keresztül

    A hétvégén meghalt az a harbini hentes, aki a leghosszabb ideig élt szívátültetés után - közölték az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány székhelyének kórházában.

    Először ültettek műszívet gyermekbe

    Olasz orvosok szombaton, műszívet ültettek be egy 15 éves fiúba. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az eljárást gyermeken végezték el.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.