Egyszerre műtötték át az arcát és kezeit

Szerző: Független Hírügynökség

A világon először egyszerre műtötték át az arcát és kezeit egy férfinak Franciaországban - jelentették be hétfőn Párizsban a Henri Mondor kórházban.

A 30 éves páciens egy baleset következtében olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy annyira eltorzult az arca és kezei, hogy azok lehetetlenné tették számára a társas kapcsolatokat.

A páratlan műtétet szombaton éjszaka kezdték, és az operációk összesen több mint 30 órán át tartottak. A műtétekben több mint 40-en vettek részt. A sebészek a páciens teljes arcát átműtötték, beleértve az ajkakat, orrát, és füleit is.

"Mindent újra összekötöttünk - idegeket, artériákat, inakat és vénákat egyaránt" - mondta az arcműtétet vezető orvos, Laurent Lanteiri. Még a szemhéjakat is átültették - a világon először.

Ezt követően egy másik orvosi csapat a párizsi Saint Antoine kórházban, Christian Dumontier sebész vezetésével a páciens mindkét kezét pótolta vissza, beleértve a csuklóit is.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hypertonia Hypertonia

Mire számíthat a magas vérnyomással kezelt beteg?

Plazmaferezis Plazmaferezis

A plazmaadás a véradás egyik speciális formája.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A teljes arcátültetés orvosi...

2011 márciusában a Dr. Bohdan Pomahac által vezetett transzplantációs team végezte az USA történetében az első teljes arcátültetést, amikor...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.