Újraindul a Szűréssel az Életért Program

Szerző: Független Hírügynökség

Március 28-án indul az idei Szűréssel az Életért Program. Ezúttal a hátrányos helyzetű térségekben lévő kistelepülésekre koncentrálnak: 44 helyen végeznek majd ingyenes szűréseket és adnak egészségügyi tanácsokat június végéig - mondta Budai Bernadett.

A Szűréssel az Életért Programot még 2007-ben indította a Miniszterelnöki Hivatal. Eddig százezernél is többen mentek el az ingyenes rendezvényekre, és hozzávetőleg negyedmillió szűrést végeztek - mondta a kormányszóvivő.

Helyszínek
A helyszínekről és az aktuális tudnivalókról a következő honlapon lehet folyamatosan informálódni: http://szep.freeblog.hu/

Idén is megrendezik az ingyenes szűrőprogramot: március 28-a és június 28-a között. Ezúttal azonban nem a nagyvárosokra, hanem a hátrányos térségekben lévő kistelepülésekre koncentrálnak. 44 helyre látogatnak el, először, március 28-án Ibrányba és Demecserre, 29-én pedig Záhonyba és Cigándra - tette hozzá a kormányszóvivő.

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, hogy minden hétvégén négy településre látogatnak majd el, és délelőtt tíz és este hat óra között várják az érdeklődőket. Egyebek mellett a szív- és érrendszeri valamint a különböző daganatos megbetegedések rizikófaktorait próbálják kiszűrni. Lesz vérnyomásmérés, testtömegindex-számítás, haskörfogat- és vércukorszint mérés, látásvizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, szájsebészeti vizsgálat és ortopédiai jellegű szűrés is. Az orvosok és ápolók tanácsokat is adnak, a vizsgálati eredményeket pedig egy szűrőfüzetbe írják.

A programmal az a cél, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy saját maguk is tehetnek az egészségükért, és hogy egy néhány perces szűréssel vagy vizsgálattal sokféle betegséget meg lehet előzni- mondta Vojnik Mária az egészségügyi tárca államtitkára.

Élsportolók is segítik a rendezvény sikerességét. A program minden századik résztvevője egy-egy az MKB Veszprém férfi, illetve a Győri ETO KC női kézilabda, vagy a TEVA-VasasPlaket vízilabda csapata által aláírt labdát kap ajándékba.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Férfiak figyelem! A legfontosabb...

Ön mikor járt legutóbb háziorvosnál? Csak a gyógyszereit íratta fel vagy szűrővizsgálat is történt? Részt vett már komplex szűrésen?

Hasi szűréssel megtudhatja, van-e...

A csecsemő- és gyermekkori ultrahangos szűrésre egyre nagyobb igény van napjainkban, hiszen segítségével lehetőség van már a korai fázisban...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.