• Edzéstervek: lapos has, normál testsúly

    Szerző: medizona.hu

    Az életkor előrehaladtával élettani, testalkati változások sorozatával vagyunk kénytelenek szembenézni. Negyven év felett már sokkal jobban oda kell figyelni az elfogyasztott ételek mennyiségére és minőségére, valamint a rendszeres testedzésre a normál testsúly, lapos has elérése, illetve megőrzése érdekében.

    Tudományos vizsgálatok eredményei szerint, azoknak a negyven év feletti férfiaknak a legalacsonyabb a férfi nemi hormon szintjük, akik vékony testalkattal, kisebb pocakkal büszkélkedhetnek. Utána következnek a nagydarab, izmos-pocakos férfiak, majd a legmagasabb tesztoszteronszintet az izmos-vékony, lapos hasú férfiaknál mérik. Érdemes tehát edzeni, izmosnak, karcsúnak maradni, hiszen a tesztoszteron nem csak a nemi életet befolyásolja, hanem a férfias tulajdonságokat (mint például rámenősség, céltudatosság) is kidomborítja.

    Hirdetés

    Mit tegyünk, ha rendszeres testmozgásnak - kocogás, úszás, aerobik - köszönhetően sem tudunk megszabadulni a hasi zsírszövettől? Egy amerikai közlemény szerint legjobb, ha az edzésprogramot izomerőtréninggel egészítjük ki: ugyanis nem kifejezetten a felülések kedveznek a hasi zsírcsökkentéseknek, hanem a kézi-súllyal végzett gyakorlatok. Ezeket vállizomra, mellizomra, hátra, hasra, lábra egyaránt alkalmazhatjuk, 6 x 8-12-es ismétlésszámban, közepes súllyal, hetente legalább kétszer.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Legutóbb frissült: 2009.02.19 07:10
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A nemi hormonok szintje is hat a csonttörés kockázatára

    Egy tanulmány szerint az ösztradiol alacsony szintje, vagy a nemi hormonokat megkötő globulin (SHBG) magas szintje kapcsolatban áll az osteoporotikus töréssel idősebb férfiak esetében.

    Fokozott szőrösödés nőknél - Mi okozhatja?

    A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. A szőrszálak mennyiségének megnövekedése, megvastagodása, színük sötétedése mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát kelti, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.

    Növelhető-e a nemi szervem mérete? - Az orvos válaszol

    23 éves fialalember vagyok. A nemi szervem az átlagosnál kisebb, heréimet is beleértve. Konkrét számokkal: elernyedt állapotban 7 cm, erekció alatt 12 cm. Kérdésem az lenne, hogy várható-e még fejlődés, illetve olvastam, hogy valamilyen tesztoszteron tartalmú szertől talán várható nemiszerv növekedés. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Létezik-e férfi-klimax?

    Az 50-es évei végén járó férfiak egyre gyakrabban ébredhetnek arra, hogy már nem olyan energikusak, mint régen, és már a szex sem érdekli őket annyira. Egyre többször fordulhat elő, hogy nincs kedvük semmihez, sőt, a barátaik szerint is ingerlékenyebbek.

    Testedzés gyomor- és bélrendszeri betegeknek

    A fittség megőrzése nagyon nehéz mindazoknak, akik Crohn-betegségben, irritábilis bél szindrómában, vagy egyéb gyomor- és bélrendszeri betegségben szenvednek.

    Férfias típusú hajhullás nőknél

    Férfiaknál a hajhullás leggyakoribb oka öröklött tényezőkben és a hormonokban keresendő. Sokan nem is tudják, de a férfias típusú hajhullás a nőknek is okozhat problémát. A folyamat lefutása azonban eltérő.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.