Nő a rendellenességgel született csecsemők száma

Szerző: MTI

Ugrásszerűen nőtt a rendellenességgel született csecsemők száma, Magyarországon nem egészen kétóránként, Kínában minden félórában születik egy - írja szombati számában a Népszabadság.

Csáky-Szunyogh Melinda, az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Veleszületett Rendellenességek Országos Felügyeletének vezetője a lapnak azt mondta: a születések öt-hat százalékánál fordul elő valamilyen rendellenesség. Tavaly körülbelül ötezer gyermek jött így a világra.

A vezető szerint Magyarországon egyáltalán nincs érzékelhető hatása sem az idősebb kori gyerekvállalásnak, sem a környezeti ártalmaknak. Inkább a pontos statisztika miatt hallani több estről - mondta a lapnak.

A cikk szerint a tíz legfőbb halálozási ok között szerepel, és a csecsemőhalandóság második legfontosabb tényezője ma is a születési rendellenesség, ami a magzathalállal végződő koraszülések, és az újszülött halálozások negyedéért tehető felelőssé. A rendellenességek a téli és a kora tavaszi hónapokban születetteknél gyakoribbak, mint a nyáron világra jötteknél.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.