• Már országos az influenza járvány

    Szerző: Független Hírügynökség

    Már országos az influenza járvány, mivel az 5. heti adatok alapján valamennyi régióra és valamennyi megyére kiterjed - tájékoztatott Szolnoki István szerdán.

    Az Országos Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi főosztályvezető-helyettese szerint a járvány még legalább 3-4 hétig eltarthat. Az egy héttel korábbinál 43 százalékkal több influenzás megbetegedést jelentettek a háziorvosok január 26-a és február 1-je között - mondta a főosztályvezető-helyettes.

    Hirdetés
      Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A korábbi hetekben alacsonyan fertőzött Észak-Magyarországi Régióban azonban 100 százalékkal emelkedett a betegek száma. Az adatok alapján továbbra is a legfertőzöttebb a Közép-Magyarországi Régió, tehát Budapest és Pest megye, ezt követi Győr-Moson-Sopron megye - tette hozzá.

    Szolnoki István elmondta: az új betegek 40 százaléka 15-34 éves, de egyre több az influenzás gyermekek száma is.

    Mivel az idősek körében sokan beoltatták magukat, ezért közülük kevesebben is betegedtek meg - tette hozzá.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.02.04 17:36
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

    Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni, és megelőzni a sok betegséget?

    Az intim higiénia nyári kérdései

    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.

    Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért!

    Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.

    Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

    Az MRSA-fertőzést a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium okozza. Ez egy olyan Staphylococcus aureus baktérium törzs, mely már számos alkalmazott antibiotikumra – többek között a meticillinre – is rezisztens.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.