Óriásbébi született Miskolcon

Szerző: Független Hírügynökség

Hat kiló 20 dekás, 64 centis kislány született Miskolcon. A baba édesanyjának harmadik gyermeke, akinek korábbi terhességeiből is nagy súlyú gyerekek születtek. Az orvosok közleménye szerint mindketten jól vannak.

Hat kiló 20 dekás és 64 centiméter hosszú lánygyermek született még kedden a megyei kórházban Miskolcon. A gyermek és édesanyja jól van.

A kisbaba az édesanyának a harmadik gyermeke. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson élő asszony korábbi terhességeiből is nagy súlyú - 3900 grammos - gyerekek születtek. Akkor természetes úton, most pedig császármetszéssel hozta világra a gyermekeket. A terhesség rendben zajlott, császármetszésre a magzat szokatlanul nagy súlya miatt volt szükség.

"Ilyen nagy súlyú magzat születésére sem osztályunkon, sem az országban nem emlékszünk" - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Csiba Gábor kórházigazgató-főorvos.

A gyereket a testsúlya miatt részletesen kivizsgálják.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.