Óriásbébi született Miskolcon

Szerző: Független Hírügynökség

Hat kiló 20 dekás, 64 centis kislány született Miskolcon. A baba édesanyjának harmadik gyermeke, akinek korábbi terhességeiből is nagy súlyú gyerekek születtek. Az orvosok közleménye szerint mindketten jól vannak.

Hat kiló 20 dekás és 64 centiméter hosszú lánygyermek született még kedden a megyei kórházban Miskolcon. A gyermek és édesanyja jól van.

A kisbaba az édesanyának a harmadik gyermeke. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson élő asszony korábbi terhességeiből is nagy súlyú - 3900 grammos - gyerekek születtek. Akkor természetes úton, most pedig császármetszéssel hozta világra a gyermekeket. A terhesség rendben zajlott, császármetszésre a magzat szokatlanul nagy súlya miatt volt szükség.

"Ilyen nagy súlyú magzat születésére sem osztályunkon, sem az országban nem emlékszünk" - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Csiba Gábor kórházigazgató-főorvos.

A gyereket a testsúlya miatt részletesen kivizsgálják.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.