• Még lehet szavazni az Év orvosára

    Szerző: Független Hírügynökség

    Annyi szavazat érkezett, hogy meghosszabbították az Év orvosa pályázat határidejét. Január 18-áig küldhetik be a betegek azokat a történeteket, amelyekkel megindokolják, miért pont az ő orvosuk kapja meg az Év orvosa azaz az Astellas díjat.

    A betegek november óta a www.dijazorvosokert.hu internetes oldalon szavazathatnak arra az orvosra, aki véleményük szerint nemcsak szakmailag, hanem emberileg is a legtöbbet nyújtotta. Eddig több százan írták megsaját gyógyulásuk, kezelésük történetét - derül ki a pályázat szervezőinek hétfői közleményéből.

    Hirdetés

    A dokumentum szerint a kampány szervezői megkeresték azokat az orvosokat, akik a történetekben szerepeltek. Valamennyien pontosan emlékeztek azokra a betegekre, akik szavaztak rájuk, még akkor is, ha több éves történetről volt szó. MIndnyájan nagyon fontosnak tarttották, hogy a gyógyító tevékenységük mellett emberi tulajdonságaikat is értékelik a betegek.

    A díjat 2 évvel ezelőtt azért alapították, hogy javuljon az orvosok és betegek kapcsolata, ugyanis felmérések igazolják: a kölcsönös bizalmon alapuló partneri viszony hatékonyabbá teszi az egészségügyi ellátást, tehát a beteg hamarabb gyógyulhat meg, és ezzel a kiadások is csökkennek. A díj és az ezzel párhuzamosan induló kampány nem titkolt másik célja, hogy javuljon az orvosi hivatás megbecsülése.

    Az orvosi hivatás megbecsüléséért alapított kitüntetést február 28-án adják át a Magyar Tudományos Akadémián.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.12 20:16
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Idén közel száz kiválóságot köszöntött a nagyközönség és a szakma

    Itt veszíteni nem lehet, akit ugyanis betegei, vagy szakmai környezete a jelöléssel elismer, az csak nyertes lehet – hangzott el pénteken este a 2014-es Év orvosa és a Média az orvosokért pályázat legjobbjait köszöntő Astellas Díjátadó Gálán.

    Véget ért a közönségszavazás: kecskeméti, szegedi és debreceni orvosok a dobogón!

    Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása: a voksolás bő két hete alatt a nagyközönség összesen 13.670 érvényes szavazatot adott le a döntőbe jutott 112 jelöltre.

    Szavazzon az Év orvosára! - TOP 3

    Két napig lehet még szavazni a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat közönségjelöltjeire, az idei internetes szavazás 2014. március 16. 22.00 órakor zárul.

    Szavazzon az Év orvosára! - TOP 5

    Már csak néhány napig tart a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása.

    Szavazzon az Év orvosára! - TOP 10

    Túl van a félidőn a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása.

    Szavazzon az Év orvosára! Itt a TOP15-ös lista

    Néhány napja elindult a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.