Átszúrta a szívét a benne felejtett tű a férfinak

Független Hírügynökség
megjelent:

10 millió forint kártérítés kér az a Baranya megyei férfi, akiben hét éve egy műtét után tűt felejtettek az orvosok a szigetvári kórházban. A fém öt évig vándorolt a férfi testében, majd a szívében megállt és azt átszúrta.

A férfi a szerencsének köszönheti az életét, az orvosok szerint ugyanis ha fél órával később veszik ki a tűt, akkor meghalt volna.

Egy csaknem hat centiméteres tűt vettek ki Molnár Csaba testéből két és fél éve. Hét évvel ezelőtt a vállát műtötték, vállszalagjait rögzítették a tűvel. Idővel azonban a fém elindult a férfi testében az érrendszeren keresztül.

Molnár Csaba 2006 végén hirtelen rosszul lett, a pécsi szívklinikára vitték, ahol megműtötték. Itt vették észre, hogy a tű átszúrta a szívét.

Az orvosok szerint a szerencsének köszönheti az életét, mert ha fél órával később érkezik a klinikára, meghalt volna.

Tízmillióra perlik a kórházat

A férfi és ügyvédje beperelte a szigetvári kórházat. 10 millió forint kártérítést és havi járadékot kérnek. Az ügyvéd szerint egyértelmű a kórház felelőssége.

A tárgyalás két hét múlva lesz a Baranya Megyei Bíróságon, ahol meghallgatják a műtétet végző orvosokat is.

A Szigetvári Kórházban azt mondták a Független Hírügynökségnek, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, ezért egyelőre nem szeretnének nyilatkozni.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.