• A méregtelenítőszerek többsége humbug

    Szerző: Független Hírügynökség

    Brit kutatók tanulmányt tettek közzé arról, hogy az agyonreklámozott méregtelenítők túlnyomó többsége fabatkát sem ér.

    A több mint 300 fiatal orvost és tudományos kutatót tömörítő VoYS csoport jelentése szerint a "méregtelenítő" szlogen semmit sem jelent, mert a gyártók lábtapasztól hajegyenesítőig mindent neveznek mérgtelenítőnek. Pedig az orvosi gyakorlatban foglalt jelentése van ennek a szónak: méregtelenítésnek a kábítószerek vagy mérgek szervezetből való eltávolítását nevezik.

    Hirdetés

    "A gyártók és kereskedők azt a gondolatot sulykolják belénk, hogy a modern élet miatt mindenféle mocsokkal telik meg a szervezetünk, és ettől csak úgy szabadulhatunk meg, ha megvesszük valamelyik legújabb csodaszert. A kutatásunk eredményeként viszont meggyőződhettünk róla, hogy ezen termékek hatásosságára csak nagyon kevés bizonyíték van, ha egyáltalán akad" - jelentette ki a jelentés egyik szerzője, Harriet Ball biológus.

    A kutatócsoport egyik orvos tagja, Oliver Fenwick szerint az egész méregtelenítőipar piaci sikere az ügyes reklámszlogenen alapul. "Közelebbről szemügyre véve ugyanis azt látjuk, hogy e termékek többsége csak olyasmit ígér, amit a szervezet magától is képes megcsinálni" - szögezte le az orvos.

    (FH)

    Módosítva: 2009.01.05 14:30, Megjelenés: 2009.01.05 14:30
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Az F-vitamin - avagy a telítetlen zsírsavak

    Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a vegyületeket a vitaminok csoportjába, ugyanis a szervezetünk egészséges működéséhez nagyobb mennyiség szükséges belőlük, mint a többi vitaminból.

    Mi a testhőmérséklet normál tartománya?

    A normális testhőmérséklet számos tényezőtől függ, ideértve az adott személy korát, nemét és aktivitási szintjét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA