• Két héten belül ideérhet az influenza járvány

    Szerző: Független Hírügynökség

    A tisztiorvosi szolgálat szerint január közepére Magyarországra érhet az influenza-járvány. Európában már elkezdődött az influenza-szezon. A szakemberek tartanak attól, hogy az új vírustörzsek megjelenése miatt a járvány erősebb lesz a szokásosnál.

    Várhatóan január közepére ér ide az influenza-járvány - mondta el az RTL Híradónak az ÁNTSZ főoszályvezető-helyettese. Szolnoki István hozzátette, Európában már elkezdődött az influenza-szezon.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az európai megbetegedéseket 95 százalékban az új vírustörzsek valamelyike okozta. Ezek ellen véd az új oltóanyag.

    A veszélyzetetettek, tehát a gyerekek és az idősek közül soha annyian nem kaptak oltást, mint idén. A gyakori figyelmeztetés miatt idén először fordult elő, hogy elfogytak az ingyenes védőoltások, sőt, plusz 50 ezret kellett még kiszállítani a háziorvosoknak.

    A tervek szerint jövőre többen kaphatnak majd ingyenesen influenza elleni védőoltást. Eddig egymillió 300 ezer vakcina állt rendelkezésre, ezt 1,5 millióra növelnék.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.12.31 13:01
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

    A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?

    A HIV megelőzése

    A HIV-fertőzés a lakosság körében még manapság is az egyik legfélelmetesebb betegségnek számít. Amennyiben valakinél megállapítják, hogy HIV pozitív, a kombinált terápiát minél hamarabb el kell indítani a kedvezőbb kimenetel érdekében.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    A csendes gyilkos hepatitis B

    Ki védi meg a 33 év feletti (még oltatlan), szexuálisan aktív lakosságot? Becslések szerint 2 milliárd emberről mondható el, hogy fertőződött a Hepatitis B vírussal: ebből körülbelül 350 millió esetben ez a találkozás a vírus szempontjából annyira jól sikerült, hogy az emberi szervezet lakója tudott maradni - ők az úgynevezett krónikus hordozók, akik a betegség átadásában kulcsszerepet töltenek be.

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.