Meghalt a sziámi ikerpár életben maradt tagja is

Szerző: Független Hírügynökség

Egy hónappal születése után meghalt a december elején Londonban szétválasztott brit ikerpár életben maradt tagja is - közölte pénteken a gyereket kezelő londoni kórház.

A sziámi ikerpár kisebbik tagja már közvetlenül a műtét után meghalt. A Faith-nek (Hit) és Hope-nak (Remény) elnevezett csecsemők a szegycsontjuktól a köldökükig nőttek össze, és a "közös" májon kívül külön szervekkel, de egy vérkeringéssel rendelkeztek.

Faith Williams csütörtökön halt bele az állapotából következő komplikációkba - közölte a Great Ormond Street kórház szóvivője. A napra pontosan egy hónapja született lány a december másodikai szétválasztó műtét után még több kezelésen is átesett, de nem sikerült megmenteni az életét - mondta a szóvivő.

Hope Williams, a kisebbik ikerpár szülei mellett halt meg a műtét után egy nappal, miután tüdeje nem volt elég erős, hogy életben tartsa.

Az orvosok várni akartak a szétválasztó műtéttel, hogy akkor végezzék el azt, amikor az ikerpár már erősebb lesz. A beavatkozást végül előrehozták, mivel az orvosok aggasztó változást tapasztaltak a gyerekek állapotában.

A 18 éves Laura Williamsnek, és 28 éves férjének, Aled Williamsnek azt javasolták, vetessék el a babákat, amikor a terhesség 12. hetében kiderült, hogy összenőttek. A pár azonban az úgy döntött, vállalják a kockázatot. Már van egy közös lányuk, a 18 hónapos Carly.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.