Orvosszakértői jelentés a Kolonics-tragédiáról

Szerző: WEBBeteg, Független Hírügynökség

Kolonics György halála természetes módon, a bal szívfél szívtágulattal járó heveny elégtelensége miatt következett be - derült ki a most elkészült szakértői jelentésből. A doppingvizsgálat eredménye negatív lett.

A júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György természetes módon halt meg - közölte szerdán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, Baráth Etele.

A hivatalos jelentést még nem hozták nyilvánosságra, de az elöljáró elmondása szerint kedden beszélt Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánnyal, aki tájékoztatta, hogy elkészült a szakvélemény.

Kapcsolódó cikkek

- A vizsgálatokat öt különböző szakember végezte, köztük a bécsi doppingellenes labor munkatársa. A doppingvizsgálat élsportolók esetében kötelező eljárás. A vizsgálat eredménye negatív lett, azaz kizárhatók, hogy Kolonics György halálához valamilyen tiltott szer vezetett volna, az olimpiai bajnok kenus testén talált tapaszok nem játszottak szerepet a tragédia bekövetkeztében, annak természetes oka volt.

Az olimpiai bajnok sportoló edzés közben hunyt el július 15-én. A jelentés elkészülte azért tartott öt hónapig, mert a rendőrség és a bevont orvosszakértők a lehető legrészletesebben igyekeztek vizsgálódni az ügyben.

(WEBBeteg - FH, nol.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Derékfájás Derékfájás

Mi okozhatja? Komolyabb betegségek tünete is lehet!

A melanoma rizikófaktorai A melanoma rizikófaktorai

A kockázati tényezők közt vannak belső és külső faktorok. Mik ezek?

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Több élsportoló is érintett a...

A pitvarfibrilláció a leggyakoribb szívritmuszavar, Európában közel 5 millió embert érint, közöttük nagyon sok sportolót.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.