A koszos páciensekre panaszkodnak a német orvosok

Szerző: Független Hírügynökség

A német orvosok kétharmada szerint betegeik nem őszinték, ha táplálkozási, italozási szokásaikról kérdezik őket. A doktorok zömét zavarja, hogy a páciensek gyakorta büdösen, ápolatlanul jelennek meg a rendelőjükben.

Egy reprezentatív felmérés szerint Németországban csupán az orvosok 34 százaléka hiszi el, amit betegeik étkezési, italozási, dohányzási szokásaikról és a sportolásukról mesélnek. A megkérdezett német fehérköpenyesek kétharmada szerint a páciensek mégha kövéren, alkoholszagúan, dohányfüstösen is érkeznek a kivizsgálásra, jobbára tagadják szenvedélyeiket - számolt be szombaton a berlini rádió.

A német orvostársadalom kiábrándultságát és túlterheltségét tükrözi, hogy a válaszadók 54 százalékát nem érdekli, hogy a gyógyulni vágyók megfogadják-e a tanácsaikat. Az egészségügyi szakemberek közül sokan panaszkodnak arra 2008 decemberében, hogy a kezelésre jelentkező betegek egy része nem tartja be az alapvető higiénés szabályokat: koszos ruhában, mosdatlanul keresik fel a rendelőket.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Terhesség Terhesség

Hüvelyfolyás és hüvelyfertőzés terhesség idején? Vegyük komolyan! (x)

Az F-vitamin - avagy a telítetlen...

Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.