• Csaknem 500 professzionális betegágyat kap 11 magyar kórház

    Szerző: Független Hírügynökség

    Hat vidéki és öt fővárosi intézmény összesen 481 olyan professzionális kórházi ágyat kap adományként, amelyek elektronikusan állíthatóak, mozgathatóak, amelyekben gyorsabb a gyógyulás.

    Budapesten a Péterffy Kórházban adták át csütörtökön az első 50 ágyat a "Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" elnevezésű jótékonysági akcióban, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, egy svájcban élő magyar üzletember alapítványa, illetve egy ismert gyógyszergyár szervezett, finanszírozott.

    Hirdetés

    Svájci kórházak cserélték le 3-4 éves ágyaikat, amelyeket karitatív szervezeteknek adományoztak, így kerültek először a svájci alapítványhoz, majd rajtuk keresztül a máltaiakhoz. Ezek a minden szempontból még mindig korszerű kórházi ágyak újonnan 800 ezer-1 millió forintba kerülnek, de jelenlegi értékük is 300-500 ezer forint - mondta Csiba Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportjának vezetője.

    A csaknem 500 ágyat folyamatosan szállítják Svájcból, és várhatóan január közepéig már mind a következő 11 kórház beállíthatja a betegellátásba: Péterfy Sándor utcai Kórház (Budapest), Uzsoki Kórház (Budapest), Korányi Kórház (Budapest), Jahn Ferenc Délpesti Kórház (Budapest), Állami Egészségügyi Központ (Budapest), Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr), Megyei Csolnoki Ferenc Kórház (Veszprém), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (Miskolc), Jósa András Megyei Kórház (Nyíregyháza), Ceglédi Kórház (Cegléd), Békés Megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórház (Gyula).

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.12.11 15:50
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Ön is segítheti a beteg gyermekek gyógyulását adója 1 százalékával

    Alapítványunk, a Gyermekeinkért ʼ91 Alapítvány 1991-es alapítása óta több, mint 500 millió forint értékű adománnyal segítette a gyermekegészségügyet - orvosi műszerekkel, inkubátorral, lélegeztető gépekkel és egyéb eszközökkel.

    Jótékonysági koncert a Szent László Kórház javára

    A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány adománygyűjtő koncertet szervez a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának javára, melyre szeretettel vár minden kedves támogatót!

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

    1 millió forintos támogatás a leukémiás gyermekek gyógyítására

    A Swing á la Django zenekar és Darmai Gábor, a zenekar támogatója, december 5-én 11 órakor a Heim Pál Gyermekkórházban 1.000.000 forintot adományozott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak.

    Több mint 6,5 millió gyűlt össze a Gyermekmentő Szolgálat támogatására

    Több mint 6,5 millió forint gyűlt össze a Segíts egy mosollyal című jótékonysági akcióban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) javára, az adományt a szervezet vezetője csütörtök este vehette át.

    Újraindult az ökumenikus adományvonal, a hétvégén a nélkülöző családoknak gyűjtenek

    Újra hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala, az újraindulás első napján, szombaton a tatai Víz, Zene, Virág fesztivállal együttműködésben a nélkülöző családoknak hirdetnek gyűjtést.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.