• Alternatív gyógymódok: sok amerikai alkalmazza

        Szerző: Független Hírügynökség

        Az amerikai felnőttek 38 százaléka, a gyerekek 12 százaléka használ étrend-kiegészítőket vagy alternatív gyógyszereket, illetve terápiákat, állapította meg egy felmérés.

        A vizsgálatot 23 ezer felnőtt és 9.400 szülő kérdőíves megkérdezésével végezték. A kérdőíven 36 elterjedt alternatív terápia szerepelt, ebből 10 szolgáltatás, mint az akupunktúra vagy a gyógykovácsság, 26 pedig házilag is alkalmazható, mint a gyógyteák fogyasztása vagy a légzéstechnika.

        Hirdetés

        Az alternatív gyógymódokhoz folyamodó felnőttek aránya nem változott lényegesen a 2002-es első hasonló vizsgálat óta (akkor 36 százalék, most 38 százalék). De ezen belül lényegesen nőtt egyes alternatív terápiák népszerűsége, ilyen a légzéstechnika, a meditáció, a masszázsterápia és a jóga.

        Elsősorban az idősebb nők

        A felnőtteknél legnépszerűbb a természetes anyagok (halolaj, gyógynövény) fogyasztása - csaknem 18 százalék. Második helyen áll a légzéstechnika (12,7 százalék), utána a meditáció (9,4 százalék) és a gyógykovács igénybevétele (8,6 százalék) következik.

        Akárcsak a korábbi vizsgálatban, most is az derült ki, hogy az alternatív gyógymódok első sorban a nők, illetve az idősebbek, valamint a műveltebbek körében népszerűbbek.

        A felmérés végzői levonják a következtetést, hogy az alternatív gyógymódok lényeges helyet foglalnak el az amerikai gyógyító gyakorlatban, ezért alaposabban kellene tanulmányozni az alternatív terápiák hatékonyságát és biztonságosságát.

        (FH)

        Módosítva: 2008.12.11 10:25, Megjelenés: 2008.12.11 10:25
      • Cikkajánló

        Ön kire bízná a látását?

        Ön kire bízná a látását?

        Szponzorált tartalom

        Mutatjuk, hogyan is érdemes klinikát választani a látás javításához. (x)

        A férfi intimtorna

        A férfi intimtorna

        Cs. K., fordító

        Bizonyítottan javulást eredményezhet számos kényes problémára.

        Egy az Egészség Program - One Health Commission

        Ki ne tudná, hogy az emberi faj csak egyike a Földön élő számtalan élőlénynek? Az sem vitatható, hogy létünk és fennmaradásunk környezetünk függvénye. Az emberiség története mégis az uralkodásról szól: a népek, civilizációk harcai, a küzdelem a természet erőivel, a környezet gátlástalan átalakítása és kizsákmányolása átmeneti győzelmeket hozhat ugyan, de nagy árat fizetünk érte.

        Mindig fáradt? - A 7 leggyakoribb ok

        Ha sokszor elgondolkozik azon, vajon miért olyan fáradt mindig, nincs egyedül. Felmérések szerint minden öt megkérdezettből kettő érzi magát a hét nagy részében fáradtnak, és minden harmadik ember alváshiánnyal küzd.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.