Alternatív gyógymódok: sok amerikai alkalmazza

Szerző: Független Hírügynökség

Az amerikai felnőttek 38 százaléka, a gyerekek 12 százaléka használ étrend-kiegészítőket vagy alternatív gyógyszereket, illetve terápiákat, állapította meg egy felmérés.

A vizsgálatot 23 ezer felnőtt és 9.400 szülő kérdőíves megkérdezésével végezték. A kérdőíven 36 elterjedt alternatív terápia szerepelt, ebből 10 szolgáltatás, mint az akupunktúra vagy a gyógykovácsság, 26 pedig házilag is alkalmazható, mint a gyógyteák fogyasztása vagy a légzéstechnika.

Az alternatív gyógymódokhoz folyamodó felnőttek aránya nem változott lényegesen a 2002-es első hasonló vizsgálat óta (akkor 36 százalék, most 38 százalék). De ezen belül lényegesen nőtt egyes alternatív terápiák népszerűsége, ilyen a légzéstechnika, a meditáció, a masszázsterápia és a jóga.

Elsősorban az idősebb nők

A felnőtteknél legnépszerűbb a természetes anyagok (halolaj, gyógynövény) fogyasztása - csaknem 18 százalék. Második helyen áll a légzéstechnika (12,7 százalék), utána a meditáció (9,4 százalék) és a gyógykovács igénybevétele (8,6 százalék) következik.

Akárcsak a korábbi vizsgálatban, most is az derült ki, hogy az alternatív gyógymódok első sorban a nők, illetve az idősebbek, valamint a műveltebbek körében népszerűbbek.

A felmérés végzői levonják a következtetést, hogy az alternatív gyógymódok lényeges helyet foglalnak el az amerikai gyógyító gyakorlatban, ezért alaposabban kellene tanulmányozni az alternatív terápiák hatékonyságát és biztonságosságát.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.