• Javult az iskolai büfék kínálata az elmúlt évben

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az Országos Egészségfejlesztési Intézet azt ellenőrizte, hogy mennyire figyelnek a büfékben a gyerekek egészségére. Az eredmény szerint 15 százalékkal több gyümölcshöz, zöldséghez és tejtermékhez juthatnak hozzá a diákok.

    Az iskolákban még mindig népszerűbbek a sütik és a pogácsák a diákok körében, mint például az alma. Az élelmiszer szakértők szerint szinte minden ételféléből létezik egészséges, legyen szó csokoládéról, vagy akár kolbászról, szalámiról.

    Hirdetés

    Az óbudai önkormányzatnál például úgy próbálják javítani az iskolai büfék kínálatát, hogy engedményt adnak a bérleti díjból annak a büfésnek, aki egészséges ételeket kínál. Bús Balázs polgármester az RTL Híradónak elmondta: a kérdés legalább 8 ezer gyereket érint a III. kerületben, ugyanis három gimnázium és nagyon sok általános iskola működik itt.

    Több a zöldség és a gyümölcs

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Egészségfejlesztési Intézet 1100 iskolában ellenőrizte a büféket. Ezekben mind javuló tendenciát talált az előző évhez képest. A legtöbb büfében mostanra találtak helyet a zöldségmosóknak is, így több zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni.

    Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint végbement egyfajta változás, 10-15 százalékkal bővült azoknak az élelmiszereknek a kínálata, amit arra javasolt az intézet, hogy naponta fogyasszanak a gyerekek.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.18 09:17
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papíralapú felírási igazolás

    Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papíralapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

    A szőlő egészségre gyakorolt hatásai

    A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

    A vashiányos vérszegénység - Melyek a vashiány tünetei?

    A vashiány a leggyakrabban előforduló hiánybetegségek egyike, melynek változatos tünetei olykor megnehezítik a felismerést. A vashiány azonban számos probléma kiváltó oka lehet, amik közül a vashiányos vérszegénység fordul elő legtöbbször.

    Az ősz leggyakoribb betegségei

    A forró nyári napok után üdítően hat a nyár végi, ősz eleji hűvösebb idő. Megkezdődött az iskola, és itt van az őszi kirándulások, majd a szüret ideje is.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    Országos receptverseny indul

    Egészséges, diétás ételeket középpontba helyező országos receptverseny indul.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.