Javult az iskolai büfék kínálata az elmúlt évben

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.09.18.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet azt ellenőrizte, hogy mennyire figyelnek a büfékben a gyerekek egészségére. Az eredmény szerint 15 százalékkal több gyümölcshöz, zöldséghez és tejtermékhez juthatnak hozzá a diákok.

Az iskolákban még mindig népszerűbbek a sütik és a pogácsák a diákok körében, mint például az alma. Az élelmiszer szakértők szerint szinte minden ételféléből létezik egészséges, legyen szó csokoládéról, vagy akár kolbászról, szalámiról.

Az óbudai önkormányzatnál például úgy próbálják javítani az iskolai büfék kínálatát, hogy engedményt adnak a bérleti díjból annak a büfésnek, aki egészséges ételeket kínál. Bús Balázs polgármester az RTL Híradónak elmondta: a kérdés legalább 8 ezer gyereket érint a III. kerületben, ugyanis három gimnázium és nagyon sok általános iskola működik itt.

Több a zöldség és a gyümölcs

Az Egészségfejlesztési Intézet 1100 iskolában ellenőrizte a büféket. Ezekben mind javuló tendenciát talált az előző évhez képest. A legtöbb büfében mostanra találtak helyet a zöldségmosóknak is, így több zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni.

Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint végbement egyfajta változás, 10-15 százalékkal bővült azoknak az élelmiszereknek a kínálata, amit arra javasolt az intézet, hogy naponta fogyasszanak a gyerekek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A dohányzás káros hatása A dohányzás káros hatása

A dohányzás és a szív-érrendszeri betegségek összefüggése.

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

Milyen formái vannak a vizsgálatnak? Milyen esetekben indokolt?

Mit ettél ma az iskolában? - Íme, az ideális étrend

Gyakran hangzik el este a családokban az a kérdés, hogy mi volt a suliban, mit ettél ma egész nap. A gyermekek, serdülők jellemzően 5-8 órát...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.