Javult az iskolai büfék kínálata az elmúlt évben

Szerző: Független Hírügynökség

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet azt ellenőrizte, hogy mennyire figyelnek a büfékben a gyerekek egészségére. Az eredmény szerint 15 százalékkal több gyümölcshöz, zöldséghez és tejtermékhez juthatnak hozzá a diákok.

Az iskolákban még mindig népszerűbbek a sütik és a pogácsák a diákok körében, mint például az alma. Az élelmiszer szakértők szerint szinte minden ételféléből létezik egészséges, legyen szó csokoládéról, vagy akár kolbászról, szalámiról.

Az óbudai önkormányzatnál például úgy próbálják javítani az iskolai büfék kínálatát, hogy engedményt adnak a bérleti díjból annak a büfésnek, aki egészséges ételeket kínál. Bús Balázs polgármester az RTL Híradónak elmondta: a kérdés legalább 8 ezer gyereket érint a III. kerületben, ugyanis három gimnázium és nagyon sok általános iskola működik itt.

Több a zöldség és a gyümölcs

Az Egészségfejlesztési Intézet 1100 iskolában ellenőrizte a büféket. Ezekben mind javuló tendenciát talált az előző évhez képest. A legtöbb büfében mostanra találtak helyet a zöldségmosóknak is, így több zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni.

Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint végbement egyfajta változás, 10-15 százalékkal bővült azoknak az élelmiszereknek a kínálata, amit arra javasolt az intézet, hogy naponta fogyasszanak a gyerekek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Megküzdés a krónikus fáradtsággal...

A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget...

Mit ettél ma az iskolában? - Íme, az...

Gyakran hangzik el este a családokban az a kérdés, hogy mi volt a suliban, mit ettél ma egész nap. A gyermekek, serdülők jellemzően 5-8 órát...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.