Javult az iskolai büfék kínálata az elmúlt évben

Szerző: Független Hírügynökség

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet azt ellenőrizte, hogy mennyire figyelnek a büfékben a gyerekek egészségére. Az eredmény szerint 15 százalékkal több gyümölcshöz, zöldséghez és tejtermékhez juthatnak hozzá a diákok.

Az iskolákban még mindig népszerűbbek a sütik és a pogácsák a diákok körében, mint például az alma. Az élelmiszer szakértők szerint szinte minden ételféléből létezik egészséges, legyen szó csokoládéról, vagy akár kolbászról, szalámiról.

Az óbudai önkormányzatnál például úgy próbálják javítani az iskolai büfék kínálatát, hogy engedményt adnak a bérleti díjból annak a büfésnek, aki egészséges ételeket kínál. Bús Balázs polgármester az RTL Híradónak elmondta: a kérdés legalább 8 ezer gyereket érint a III. kerületben, ugyanis három gimnázium és nagyon sok általános iskola működik itt.

Több a zöldség és a gyümölcs

Az Egészségfejlesztési Intézet 1100 iskolában ellenőrizte a büféket. Ezekben mind javuló tendenciát talált az előző évhez képest. A legtöbb büfében mostanra találtak helyet a zöldségmosóknak is, így több zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni.

Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint végbement egyfajta változás, 10-15 százalékkal bővült azoknak az élelmiszereknek a kínálata, amit arra javasolt az intézet, hogy naponta fogyasszanak a gyerekek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.