• Meghalt a kétfejű bangladesi kisfiú

    Szerző: Független Hírügynökség

    Meghalt az a bangladesi kisfiú, aki egy testtel és két fejjel született hétfőn Banglades délnyugati részén. Az újszülöttet szülei hazavitték a kórházból, ahol a nem megfelelő ellátás miatt szerda éjjel életét vesztette - közölte csütörtökön KS Alam, a keshobpuri kórház gyermekorvosa.

    A Kiron nevet kapott kisfiú császármetszéssel született a fővárostól, Dakkától 135 kilométerre fekvő városban. A két fejjel és egy testtel világra jött gyermek nagy szenzációt keltett a városban, ahol csaknem 150 ezer ember gyűlt össze az elmúlt napokban a kórház előtt.

    Hirdetés

    A tömeg miatt a kórház orvosai a rendőrség segítségét kérték, hogy átszállíthassák az újszülöttet a közeli Jessore városának egészségügyi intézményébe, ahol megfelelőbb ellátást kaphatott volna.

    Két fejjel és egy testtel jött világra a bangladesi fiú

    A gyermek szülei azonban - az orvosok tanácsa ellenére - végül úgy döntöttek: hazaviszik otthonukba a kisfiút. "Egy dakkai klinikát is ajánlottunk nekik, de a család olyan szegény volt, hogy nem tudták elvinni a gyereket oda. Így végül hazavitték Kiront, ahol aztán életét vesztette" - mondta Alam, aki hozzátette, hogy rendkívül szokatlan volt a gyermek esete. Az 5,5 kilogrammal született kisfiú légzési nehézségek miatt halt meg szülei otthonában.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.08.28 17:19
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Császármetszés - Régidőktől napjainkig

    Sokan azt gondolják, hogy a császármetszés a szülés könnyebb változata, azonban ez nem feltétlen van így. Mint minden műtétnek, ennek is lehet szövődménye, ami adott esetben sokkal veszélyesebb és súlyosabb a természetes úton való szülés szövődményeinél. Mit kell tudni a császármetszésről?

    Depressziós kispapák

    A Pediatrics szakmai folyóiratban 2016-ban megjelent tanulmány szerint a fiatal, átlagosan 25 éves kispapák közt 68 százalékkal több depressziós tünet jelentkezik az apává válás első 5 évében. Ez az adat a párkapcsolatban és gyermekükkel együtt élő apákra vonatkozik. Mi okozza a kispapa depressziót?

    Előtej (kolosztrum) - Mikor, mennyi a normális?

    A terhesség hónapjai alatt a hormonális változások miatt a női mell különleges átalakulásokon megy keresztül: mirigyállománya felszaporodik és alkalmassá válik a tejtermelésre. Míg a tejbelövellés a szülés után pár napot még várat magára, az úgynevezett előtej az első perctől kezdve a baba rendelkezésére áll.

    Akinek bőven van anyateje, segíthet másoknak

    Akinek bőven van anyateje, segíthet más kismamáknak - mondta az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozatának vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

    Rendben lezajlott a szülés? Mehet haza

    Az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészeti tagozatának vezetője szerint a kollégium már húsz éve valamennyi kormánynál megpróbálta elérni, hogy a kötelezően előírtnál hamarabb is hazamehessenek a kórházból az anyák az újszülöttjeikkel, ám nem jártak eredménnyel.

    A legjobb fájdalomcsillapítás a szoptatás

    Az újszülöttek vérvizsgálata során használt tű szúrása fájdalmat okoz a kisbabáknak. Ez a fájdalom jól csökkenthető azonban a szoptatással - mutatta ki egy tanulmány.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.