E-mailben fedezték fel egy kislány rákját

Szerző: Független Hírügynökség

Egy manchesteri brit asszony e-mailben fedezte fel egy amerikai nő egyéves kislányának rákbetegségét. Neki köszönhetően a kisgyereket gyorsan megoperálták, és reménye van a felgyógyulásra - olvasható a BBC brit közszolgálati hírportál oldalán.

A brit asszony, Madeleine Robb levelező társa volt egy internetes fórumon a floridai Megan Santosnak, mivel mindkettőjüknek ugyanazon a napon született a gyermekük. A brit mama figyelt fel az amerikai édesanyától mailben kapott fényképen a kislány, Rowan egyik szemének furcsa csillogására.

A brit anyuka felismerte, hogy ilyen szembetegségről olvasott korábban újságcikkeket. Rögtön azt tanácsolta az amerikai mamának, hogy vigye orvoshoz a kislányt. A floridai mama még aznap így is tett.

Az orvosok diagnosztizálták a nagyon ritka és agresszív retinoblasztómát. A kislányt megoperálták, és azóta gyógyszeres kezelést kap.

A szemnek ez a ritka rákbetegsége a korai stádiumban csak fényképeken mutatkozik meg.

Az amerikai kislány így is el fogja veszíteni a fél szemét, de az orvosok szerint a korai diagnózisnak köszönhetően sokkal nagyobb esélye van az életben maradásra.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.