• 11 városban magas az ózonterhelés

    Szerző: WEBBeteg/Országos Környezetegészségügyi Intézet

    Az utóbbi napokban az ózonterhelés több városban meghaladta az egészségügyi határértéket, ma tizenegy város kapott kifogásolt minősítést - olvasható az Országos Környezetegészségügyi Intézet közösségi oldalán.

    Tájékoztatásuk szerint a levegő magas ózontartalma miatt tizenegy településen (Sajószentpéter, Hernádszurdok, Oszlár, Salgótarján, Esztergom, Dorog, Győr, Veszprém, Ajka, Sopron, Szentgotthárd) okozhat problémát az ózonterhelés.

    Hirdetés

    Magas ózonszint mellett szabad sportolni?

    A fokozódó napsütéssel a levegő ózonszintje is emelkedik. Minél intenzívebb a napsütés, annál magasabb ez az érték. Az autók kipufogógáza és az ipari tevékenységből származó gázok tovább rontják a levegőminőséget, növelik az ózonszintet. Magas ózonterhelés mellett fokozott óvatosság ajánlott, ha a szabadban szeretne sportolni! Tudjon meg többet>>

    Az érintett településeken az érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, nehezebb légzés).

    Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy az érzékeny, beteg és idős emberek, gyerekek, kismamák a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre. Egészséges emberek is kerüljék a szabadban végzett nehéz fizikai munkát, aktív testmozgást - tették hozzá.

    A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a városok levegő-egészségügyi helyzetében a nap hátralévő részében jelentős javulás várható.

    (WEBBeteg - Országos Környezetegészségügyi Intézet)

    Módosítva: 2016.05.24 17:25, Megjelenés: 2016.05.24 17:25
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A prosztata egészsége

    A prosztata egészsége

    Cs. K., fordító

    Egészséges táplálkozással és életmóddal bizonyítottan sokat tehet prosztatája védelméért.

    A köszvényes diéta

    A köszvényes diéta

    Irinyi-Barta Tünde

    Az egészséges életmódra törekvés az egyik legfontosabb dolog.

    Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak

    A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.

    A kézmosás fontos: Hogyan mossuk helyesen?

    A rendszeres kézmosással csökkenthetjük az olyan fertőző betegségek esélyét, mint amilyen a nátha, az influenza és a hasmenés. Nem elég azonban a rendszeres kézmosás. Nagyon sokan nem használnak szappant, vagy túl rövid ideg mossák a kezüket.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.