• 11 városban magas az ózonterhelés

    Szerző: WEBBeteg/Országos Környezetegészségügyi Intézet

    Az utóbbi napokban az ózonterhelés több városban meghaladta az egészségügyi határértéket, ma tizenegy város kapott kifogásolt minősítést - olvasható az Országos Környezetegészségügyi Intézet közösségi oldalán.

    Tájékoztatásuk szerint a levegő magas ózontartalma miatt tizenegy településen (Sajószentpéter, Hernádszurdok, Oszlár, Salgótarján, Esztergom, Dorog, Győr, Veszprém, Ajka, Sopron, Szentgotthárd) okozhat problémát az ózonterhelés.

    Hirdetés

    Magas ózonszint mellett szabad sportolni?

    A fokozódó napsütéssel a levegő ózonszintje is emelkedik. Minél intenzívebb a napsütés, annál magasabb ez az érték. Az autók kipufogógáza és az ipari tevékenységből származó gázok tovább rontják a levegőminőséget, növelik az ózonszintet. Magas ózonterhelés mellett fokozott óvatosság ajánlott, ha a szabadban szeretne sportolni! Tudjon meg többet>>

    Az érintett településeken az érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, nehezebb légzés).

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy az érzékeny, beteg és idős emberek, gyerekek, kismamák a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre. Egészséges emberek is kerüljék a szabadban végzett nehéz fizikai munkát, aktív testmozgást - tették hozzá.

    A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a városok levegő-egészségügyi helyzetében a nap hátralévő részében jelentős javulás várható.

    (WEBBeteg - Országos Környezetegészségügyi Intézet)

    Módosítva: 2016.05.24 17:25, Megjelenés: 2016.05.24 17:25
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Éjszakai bepisilés

    Éjszakai bepisilés

    Dr. Sándor György

    Kezelésével megelőzhetők a betegség következményei. Hogyan gyógyítható?

    Onkológiai kezelés

    Onkológiai kezelés

    Dr. Ujj Zsófia Ágnes

    A terápia egyik mellékhatása szájnyálkahártya-gyulladás lehet. Hogyan előzze meg?

    Hőség - Több munkáltató is intézkedik a dolgozók védelmében

    A hőség idején a munkáltatóknak intézkedéseket kell tenniük a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, az MTI által megkérdezett társaságok többek között ásványvizet, megfelelő védőfelszerelést, több pihenőidőt biztosítanak a nagy melegben a szabadban dolgozó munkavállalóknak.

    Váltófürdő: mikor, hogyan, meddig?

    A gyógyászati kezelések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Az egyik kiemelt kezelésnek a váltófürdő használata tekinthető. Milyen előnyei vannak? Miért lehet hasznos? Kiknek ajánlott? Utánajártunk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA