Köszönjük meg együtt! - orvosok és a kórházi osztályok egyaránt jelölhetők az Év Orvosa 2015 pályázaton

Szerző: astellasdij.hu

Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton bárki jelölheti orvosát, vagy a kezelése, gyógyulása során megismert osztály teljes kollektíváját.

Aki a kórházban, klinikán, rendelőintézetben, vagy bármely más hazai egészségügyi intézményben megtapasztalt emberséget és kapott jót a nyilvánosság előtt is szívesen megköszönné, nem kell mást tennie, mint megírni saját történetét és azon keresztül bemutatni orvosa, illetve a jelölt osztály emberségét, különleges teljesítményét. Örvendetes, hogy az utóbbi években egyre több történet érkezik kiváló háziorvosainkról, gyermekgyógyászainkról és azokról a területekről is, amelyek a mindennapok során talán kevesebb nyilvánosságot kapnak. Mindezek mellett természetesen egyformán fontos minden beérkező köszönet, hisz a pozitív visszajelzések az orvos-beteg kapcsolatok legjobb építőkövei. A pozitív esetek fokozott nyilvánosságára, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokat, valamint a kiemelkedő orvosi teljesítményeket bemutató történetekre az egészségügyben dolgozóknak és nekünk, pácienseknek manapság egyre nagyobb szükségünk van. Fontos tehát, hogy mindezek megosztásával, az arra érdemes orvosok méltó elismerésével közösen tegyünk az orvosok és az orvosi hivatás megbecsülésének erősítéséért. Karácsony küszöbén idén is arra kérünk, biztatunk mindenkit, hogy akinek kezelése, gyógyulása kapcsán a 2015-ös évre vonatkozóan pozitív története van, mielőbb írja meg és küldje be pályázatunkra. Jelöléseket az [email protected] címen, illetve a www.astellasdij.hu/evorvosa weboldalon keresztül lehet beküldeni.

Az Év orvosa pályázattal párhuzamosan hazai gyermekorvosaink áldozatkész munkája, helytállása, valamint hivatás- és gyermekszeretete előtt immár négy esztendeje az Astellas Gyermekrajz Pályázattal tisztelgünk. Az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekeket minden évben arra kérjük, hogy doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos kedvenc történeteiket rajzolják meg és mutassák be, miért az ő orvosuk a legkedvesebb az egész világon. E pályázat amellett, hogy a részt vevő gyermekek számára nemes versengést kínál, egyben kiváló lehetőséget teremt arra is, hogy a megrajzolt orvosokat pályázati felületeinken bemutassuk. A pályázati felhívás, valamint az egyéb részletek a www.astellasdij.hu/gyermekrajz és a https://www.facebook.com/astellas.gyermekrajz oldalon találhatók. Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra az elmúlt évek során közel négyezer alkotás érkezett, amelyeken keresztül eddig hétszáznál is több gyermekorvos áldozatos munkájába pillanthattunk bele.

További információk:

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

"Nem csak a betegséget látom, hanem...

Az Astellas- (vagy másik nevén Az év orvosa) díjat orvosok kapják, de nem orvosoktól. A betegek döntenek, kit érjen ez a megtiszteltetés. A díjat és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.