• 7 napig szavazhat háziorvosára!

    Szerző: www.vandb.hu

    Március 30-ig (a szavazás éjfélkor zárul) még sokszor megfordíthatja Az év praxisa a Kárpát-medencében! pályázat sorrendjét!

    31206 szavazat érkezett eddig a TOP listás háziorvosokra! A szavazók 51,7 százaléka visszatérő szavazó, azaz konzekvensen voksol kedvenc orvosára, 48,3 % pedig új szavazó. A voksok 62.07 %-a magyar nyelvterületről érkezett, ebben Magyarország mellett Erdély is benne van, 34.93 % pedig a böngésző szerint angol nyelvterületről. A legtöbb szavazat Magyarországról érkezett utána Románia Németország, Ukrajna, az Amerikai Egyesült Államok, végül Franciaország következik. A következő településekről érkezett a legtöbb voks: Budapest, Kecskemét, Esztergom, Veszprém, Tab, Szolnok és Szekszárd, Ungvár, Munkács, Nagyvárad és Kolozsvár.

    Ahogyan láthatják portálunkon rövidítettük a szavazáshoz szükséges infókat, az ajánlások összesítését, hogy a mobilokon és a tableteken is lehessen látni. Jól tettük! Az asztali számítógéphez képest erősödik a mobil és a tablet aránya. Tavaly 81 % volt az asztali gépekről leadott szavazatok száma, idén eddig 72 %. Tavaly a mobil 16, 3 a tablet 3 százalékot, idén az előbbi 23,7 az utóbbi pedig 4,2 százalék a március 22-i állás szerint.

    Hirdetés

    Vészhelyzet, elsősegély

    Nem írjuk le, hogy az összesítés pillanatában ki áll az élen, hiszen szinte óráról –órára változik az első helyezett neve. Inkább nézzük a hazai első három helyezett szavazatait! Az első helyezett szavazatainak száma 22-én éjfélkor: 7289. Nagyon közel vannak egymáshoz a számok, elenyésző a különbség az első és a második helyezett között, mindössze 268 szavazat! A második és a harmadik helyezett között kicsit nagyobb, de még ez is alakítható: 841 szavazat. A következő helyezések esetében mindössze néhány szavazattal többet kell szereznie a TOP listás háziorvosnak. Ha egy település lakói összefognak, ez még könnyedén teljesíthető!

    A határon túli szavazók kevesebben vannak, és még mindig jóval nagyobb a szórás a TOP listások között. Ne feledje, szavazatával 7 nap alatt még sokszor megfordíthatja a jelenlegi állást, hogy az Ön háziorvosa érje el a legjobb helyet!

    (www.vandb.hu)

    Legutóbb frissült: 2015.03.23 18:52
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Egyetlen fecni akár életet is menthet

    Amikor belépünk egy rendelőbe, és elmondjuk a panaszainkat, a „milyen gyógyszereket szed” vagy az „érzékeny-e valamilyen készítményre” mondatok az első kérdések között szoktak szerepelni, amit kezelőorvosunk nekünk szegez. Sajnálatos módon ezen a ponton gyakran megakad a beszélgetés, a hatékony kezelési terv felállítása pedig szertefoszlik.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.