• Szavazzon az Év Praxisára! Kész a TOP 20-as lista

    Szerző: azevpraxisa.hu

    Annyiszor és annyian beszélnek a háziorvosok túlterheltségéről, a paciensekkel való foglalkozás elgépiesedéséről, hogy hajlamosak vagyunk elhinni: nem szeretik a hivatásukat, belefásultak a túlhajszoltságba, a növekvő papírmunkába.

    Nos, az ötödször elindítottAz év praxisa a Kárpát medencében” pályázat éppen azt bizonyítja, hogy kivételek mindig vannak, és talán azt is, hogy - szerencsénkre- ők vannak többen.

    Féléven keresztül szebbnél –szebb, olykor novellába illő embermesék kerültek fel portálunkra, megdobogtatva az olvasók és zsűri tagok szívét is. Arról, hogyan szelíditi meg a doktornő a kollégája által érzéstelenítés nélkül összevarrt buksiju gyereket, mekkora lelki támaszt jelent a másik doktornő a rákos édesanyának a gyógyulásban. Hogyan diagnosztizálja a harmadik villámgyorsan, életet mentve ezzel, az alkoholistának minősített férjet, hogy teszi autójába és hajt haza az árokparton rosszul lett fiúval anyjához a negyedik, hogyan menti meg az ötödik az öngyilkos tinit, viszi idős otthonba az elszégenyedett, magára maradt bácsikát a hatodik, a hetedik pedig- igen, nem tévedés- pénzt csúsztat a nénike zsebébe, hogy ki tudja váltani gyógyszerét.

    Hirdetés

    Igazi XXI. századi keserédes történetek, melyek olykor visszarepítenek bennünket a múltba, ahol nem lehet közlekedni, ahol, csupa hó, és jég és járhatatlan minden, de a jóságos doktor néni, vagy doktor bácsi hol autóval, hol biciklivel, hol gyalog, de elér a bajba jutotthoz.

    Háziorvos kerestetik felhívásunkra 192 érvényes ajánlás érkezett itthonról és a határon túlról.A hálás páciensek mellett özönlöttek a polgármesterek, nyugdíjas klubok, idős otthonok, alapítványok, plébániák ajánlásai. Örülünk, hogy ilyen sokan tollat- klaviatúrát- ragadtak, hogy elismerjék háziorvosuk és a vele dolgozó nővér áldozatkész munkáját, emberségét, és azt az életformát, melynek fókuszában a másokért végzett szolgálat áll.

    Jöttek az ajánlások nagyvárosokból, kistelepülésekről, Budapesttől, Bajóton és Tésen át Orgoványig, Tabig és Mezőhegyesig.A határon túli érkezettek közül legtöbb az erdélyi történet, de találunk vajdaságit és ukrajnait is. Ha van idejük, böngésszék a történeteket, megéri. Némelyik orvos, orvos, orvosnő mintha csak a tündérek világából csöppent volna közénk. Történetüket olvasgatva érthetetlen, hogyan elég számukra a nap 24 órája, töméntelen munkájuk mellett, honnan jut idő családra, férjre, gyerekre.

    Kérjük Önöket, ne feledkezzenek meg azokról, akiknek történeteikkel elismerték a munkáját, hiszen már zajlik pályázatunk második fordulója! Március 10-én éjfélkor lezártuk az ajánlások beküldését. A szervezők összegezték az ajánlásokat, majd március 11-én továbbították őket a zsűri tagjainak. A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, tagjai: Becker Ágnes az MTVA szerkesztője, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Csuja Imre színművész dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr. Molnár Mária háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint Dr. Bedros J. Róbert, Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Kásler Miklós, Dr. Kiss Róbert professzorok.

    Nem volt túl sok idejük,- 3 napjuk maradt az értékelésre - hiszen a zsűri által legjobbnak talált 10 -10 praxis nevét az érdeklődők március 15-én már olvashatták portálunkon.

    Vészhelyzet, elsősegély

    Elindult tehát a közönségszavazás, amelyen kizárólag a zsűri által értékelt és a TOP 20 közé juttatott történetek vehetnek részt. A zsűri az előzetes értékelés során figyelembe vette az ajánlók számát, a történetek alapján az orvos diagnosztikai és terápiás tudását, a praxisban szereplő orvos és munkatársai harmóniáját, és a hálás betegek által felsorolt humánus, emberséges helyzeteket. A listán szereplő orvosok neveit nem a bíráló bizottság helyezése, hanem ábécé-rend szerint közöltük. Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindkét hasábból 1-1 orvost választhatnak csupán, azaz 1 hazai és 1 határon túli praxisra adhatják voksukat. 

    A szavazás március 15– én kezdődött és március 30-án éjfélkor ér véget.  Alább a zsúri által kiválasztott 20 orvos. Közülük az kerül első helyre és nyeri meg ezzel a 2014-as „ Az Év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot, aki  az internetes közönségszavazás eredménye alapján a legmagasabb pontszámot éri el mindkét kategóriában.

    TOP listások itthon

    TOP listások határon túl

    Dr. Gergelyfi Vilma

    Tés

    Dr. Fodor Aranka

    Csíkszentmihály

    Dr. Honos Anasztázia

     Tab

    Dr. Márta Anna

    Négyfalu

    Dr. Kádár Ferenc

    Budapest

    Dr. Molnár Annamária

    Zágon

    Dr. Lencse László

    Dunaszentgyörgy

    Dr. Rácz Mária Magdolna

    Csíkszentgyörgy

    Dr. Nagy Zsuzsanna

    Szenna

    Dr. Száva Katalin

     Marosvásárhely

    Dr. Szabó Péter Lóránt

    Bajót

    Dr. Székely Szentmiklósi Olga

    Szilágycseh

    Dr. Szóró Magdolna

    Újszász

    Dr. Takács Erika

    Szentjobb

    Dr. Takács Katalin

    Orgovány

    Dr. Tamás Mária

    Csíkszentmárton

    Dr. Üveges Szilvia

     Esztergom

    Dr. Vackó László

    Munkács

    Dr. Varga Sándor

     Mezőhegyes

    Dr. Vikárius Károly

    Csíkszépvíz

     

    (azevpraxisa.hu/palyazatok)

    Legutóbb frissült: 2015.03.16 17:25
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

    Dr. Kovács György Zoltán: a Teljesség az új kulcsszó!

    Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat diplomája az ékköve mindegyiknek, ahogyan Dr. Kovács György Zoltán fogalmazza: az összes elismerés betetőzése. A nyugdíjas háziorvos Körösladány Díszpolgára, több helyi és országos kitüntetés birtokosa.

    Dr. Kormány Zsolt: az elismerés az összes háziorvosi praxisnak szól

    A Gubacsi lakótelep egy külön kis világ, alig 8oo fő lakja. A családok háziorvosa, dr. Kormány Zsolt 37 éve dolgozik itt. Közel 15oo betege van, nem csak innen, hanem a környező területekről, sőt vidékről is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.