Már csak négy napig jelölhetjük orvosainkat és az osztályokat az Astellas-díjra!

Szerző: www.astellasdij.hu

Már csak négy napig, azaz 2015. február 26. (csütörtök) éjfélig küldhetők be a különleges emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő, az orvos-beteg találkozások legszebb példáit bemutató betegtörténetek a tavaly ősszel meghirdetett Év orvosa pályázatra.

Az elmúlt hónapok során eddig közel kétszáz páciens döntött úgy, hogy saját orvosa, vagy éppen a kezelés során megismert osztály munkáját, emberi és szakmai teljesítményét a nyilvánosság előtt is megköszöni. A jelöléseken keresztül bemutatott pozitív esetek rendkívül fontosak, hisz élő példái az egészségügyben naponta megtapasztalható, beteg és orvos aktív együttműködését feltételező jó kapcsolatoknak. Az Astellas-díjra felterjesztett orvosokat és csoportokat a nagyközönség a pályázat weboldalán ismerheti meg.

A 2014-es Év orvosa pályázat indításakor újdonságként hirdettük meg, hogy a betegek saját történeteikkel már nem csak saját orvosaikat, hanem akár komplett osztályok, részlegek teljes kollektíváit is elismerésre terjeszthetik fel. A De Châtel Rudolf-emlékdíj tavaly szeptemberi megalapításával lehetővé vált, hogy azok a páciensek, akik a kezelésük, gyógyulásuk idején egy adott osztály dolgozóival hosszabb időn át napi kapcsolatba kerülnek és az ott kapott jót az orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak együttesen szeretnék megköszönni, a megismert csoport tagjait közvetlenül díjra jelölhetik. Az idei Év orvosa pályázaton eddig 20 ilyen csoportos jelölés érkezett.

A pályázat szervezői várják továbbra is a pozitív esetekről szóló, az orvosi és a csoportos gyógyító munka legszebb példáit bemutató betegtörténeteket az [email protected] címen!

(Astellas-díj)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menstruációs görcsök Menstruációs görcsök

Egészséges táplálkozással enyhíthetők. Mit együnk és hogyan?

Premenstruációs tünetegyüttes Premenstruációs tünetegyüttes

Lelki és testi tünetek a menstruáció előtti napokban.

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

Szabad-e a napon lenni anyajegy...

Ha nyáron kerül sor az anyajegy eltávolításra – elsősorban rosszindulatúság gyanúja miatt -, érdemes tisztában lenni a sebgyógyulás, a...

"Nem csak a betegséget látom, hanem...

Az Astellas- (Az év orvosa) díjat orvosok kapják, de nem orvosoktól. A betegek döntenek, kit érjen ez a megtiszteltetés. 2009 díjazottjai: Dr. Fábián...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.