1 millió forintos támogatás a leukémiás gyermekek gyógyítására

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány
megjelent:

A Swing á la Django zenekar és Darmai Gábor, a zenekar támogatója, december 5-én 11 órakor a Heim Pál Gyermekkórházban 1.000.000 forintot adományozott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak.

Az alapítvány december 5-én átadott a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára 1 millió forintos támogatást, melyből betegőrző monitor kerül beszerzésre. Az összeget a Swing á la Django zenekar és Darmai Gábor tette lehetővé. Az előadás után Mikulás csomagot osztottak szét közösen a megjelent gyermekeknek.

támogatás

Az összeg a 2014. február 22-i MOM Kulturális Központban rendezett Swing á la Django című rendezvényen a jegyekből származó bevételből származik.

Ennek a nem mindennapi ötletnek a gazdája Lombos Pál, a zenekar vezetője, akinek személyes érintettsége - nővére leukémiája végigkísérte eddigi életét - vezetett ahhoz, hogy a zenekar szervezőjével, Pálmai Pannával ketten megszervezzék a februári eseményt, melyen Szirtes Edina Mókus, Micheller Myrtill, Csordás Ákos és a Budafoki Dohnányi Zenekar is fellépett. A befolyt összeget betegőrző monitorra költi az Alapítvány- A betegőrző monitor a leukémiás gyermekek ápolása során nélkülözhetetlen.

A többfunkciós betegőrző monitor a leukémiás gyermekek ápolása során nélkülözhetetlen. Ezek a gyermekek sokszor már súlyos, életveszélyes állapotban kerülnek kórházi felvételre és ilyenkor nélkülözhetetlen az életfunkciók – légzés, szívműködés, vérnyomás – folyamatos ellenőrzése. A hosszan tartó kemoterápiás kezelés során is felléphetnek olyan súlyos mellékhatások, amelyek időben történő észlelése életmentő lehet. A betegőrző monitor segítségével haladéktalanul be lehet avatkozni, hiszen ha hirtelen légzés, keringés vagy vérnyomás változás lép fel, a műszer azonnal jelez és riasztja a nővéreket..

Az átadás egy koncerttel és hangszerbemutatóval egybekötött Mikulás ünnepség is volt, hiszen a zenekar élőben játszott a gyermekeknek a Heim Pál Gyermekkórházban.

(Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.