• Intézkedések a rászorulók segítésére a téli időszakban

    Szerző: MTI

    A kormány több intézkedéscsomaggal segíti a rászorulókat a téli időszakban. Többek között a szociális földprogram és a szociális tüzelőprogram is azt szolgálja, hogy senkit sem hagynak magára, aki télen veszélyhelyzetbe kerülhet.

    A hideg időjárás egészségügyi veszélyei

    Vajon milyen lesz az idő, figyeljük az időjárás jelentést, és úgy gondoljuk az a legfontosabb, hogy hány fok lesz. Pedig ez csak egy tényező, és sok más dolog is befolyásolja, hogy fázunk vagy sem. A hideg időjárás egészségügyi veszélyei>>

    Kurucz Éva, kormányszóvivő a hétfőn tartott Nógrád megyei sajtótájékoztatón közölte a hajléktalanellátás kapcsán, hogy az idei télen 9644 éjszakai férőhely várja a hajléktalanokat, ez még 1264-gyel bővül, emellett országosan 7325 férőhellyel működnek nappali melegedők, 228 férőhellyel a hajléktalanok rehabilitációs intézménye, 460 férőhellyel pedig a hajléktalanok otthona. 

    A kormány elindítja a rászoruló embereket támogató operatív programot, melynek keretében a kormány élelmiszercsomagot, illetve meleg és hideg étkezést biztosít a rászorulóknak, a partnerszervezetek pedig felzárkózási célú kísérőprogramokat nyújthatnak, így egészségügyi szűrővizsgálatokat és felméréseket. – tette hozzá Kurucz Éva.

    A katasztrófavédelem felkészült arra, hogy egyetlen életet se követeljen a közterületeken a téli hideg.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: április 30-ig folytatódik a szociális földprogram.

    A következő pályázatot januárban írják ki - tette hozzá.

    2068 önkormányzat nyert a kőszénre is kibővített szociális tüzelőprogram pályázatán, a támogatottak között előnyben kell részesíteni az időseket és a gyermekes családokat.

    Czibere Károly azt kérte, hogy mindenki fokozottan figyeljen a támasz nélküli, magukra maradt emberekre, a problémás helyzeteket jelezze a diszpécsereknek, szakembereknek. Elmondta, a falugondnokoknak, házigondozóknak is fel kell keresniük azokat is, akik esetleg nem ellátottak, ugyanez vonatkozik az intézményes ellátásokra, például az idősek klubjainak is be kell fogadniuk a segítségre szorulókat.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2014.12.03 05:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Miért fontos reggelizni?

    Egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen a rendszeres, életkorunknak megfelelő testmozgás, valamint a káros szenvedélyektől mentes életmód és a helyesen összeállított étrend.

    Nyári táborok - Mit tegyen, ha cukorbeteg vagy táplálékallergiás a gyermeke?

    A több mint 1200 elérhető táborturnus közül a hagyományos táborok mellett egyre több különleges témájú tábort találni. Régészkedhetnek, nagyjátékfilm rendezésében segíthetnek, vagy éppen kertészeti táborban ügyeskedhetnek a kicsik. Mi a helyzet, ha például cukorbeteg, táplálékallergiás vagy laktózérzékeny a gyermekünk?

    A tél végére kritikus a lakosság D-vitamin szintje - Miért veszélyes?

    A D-vitamin-hiány veszélyeire figyelmeztetnek az orvosok. A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban tél végére.

    Stresszes időszak télen? Így hat az immunrendszerünkre

    A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára.

    Száraz a bőre? Hogyan ápoljuk télen bőrünket?

    Télen a bőrünk ellenálló képessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor az alacsony légnedvesség-tartalom miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad.

    Nem akar elhízni? Egyen lassabban

    Azok, akik lassan esznek, kisebb valószínűséggel híznak el - állapították meg japán kutatók, akik szerint a vacsora utáni rágcsálnivalók elhagyása, valamint, ha az ember már nem eszik lefekvés előtt két órával, segít az egészséges testsúly elérésében és megőrzésében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.