Bakteriális fertőzés miatt nem iható a vezetékes víz Dunaföldváron

Szerző: MTI

Átmenetileg nem iható a vezetékes víz Dunaföldváron, baktérium okozta szennyeződés miatt vezettek be korlátozást - közölte Horváth Zsolt, a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

A szolgáltató és a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve csütörtök délután tájékoztatta a dunaföldvári önkormányzatot arról, hogy baktérium okozta szennyeződés miatt közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas a vezetékes víz.

A csapvíz csak forralás után fogyasztható!

A polgármester elmondta: az önkormányzat gondoskodott a lakosság értesítéséről, valamint a szolgáltatóval közösen az ellátásról. Baracsról szállítanak a városba egészséges ivóvizet, a dunaföldváriak tizenhárom helyszínen juthatnak hozzá.

Horváth Zsolt azt is közölte, hogy a szolgáltató Mezőföldvíz Kft. megkezdte a hálózat mosását és fertőtlenítését.

A fertőzés az egész várost érinti. A tilalom feloldásáig a csapvizet ivásra, étel- és italkészítésre, valamint fogmosásra csak forralás után lehet használni.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Antitest-terápiával kezelhető az...

Az EHEC-fertőzés súlyos szövődménye a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), mely antitestekkel sikeresen kezelhető. Három kisgyermeket, akiket az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.