• Egészségügyi rendszer Angliában - Mire számíthat?

    Szerző: WEBBeteg

    Egyre többen próbálnak szerencsét külföldön a vonzóbb fizetés és/vagy a kedvezőbb gazdasági körülmények miatt. Ha külföldön élünk, gondolnunk kell az egészségünkre is. Vajon az egészségügyi szektorban is ugyanarra a magas színvonalra számíthatunk?

    Péter az angliai NHS-en belül megélt tapasztalatai alapján a legrosszabbra készíti fel kivándorló társait. Két perces vizitek, fájdalmas hetek és az orvos többszöri elutasítása után, egy magyarországi nyaralás alkalmával próbált utánajárni, hogy mi okozhatja az egyre fájdalmasabb tüneteit. Magyar orvosok segítségével jóindulatú gerincdaganatot diagnosztizáltak nála, és a mielőbbi kezeléssel megelőzték egy bénulás kialakulását.

    Egy tanulságos történet arról, hogy a sok kritika ellenére többen még mindig inkább a magyar egészségügyet választják.

    Péter  teljes története itt olvasható.

    Az angol egészségügy

    „Az egészségügy irányítását az Országos Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) látja el. A mindenki számára ingyenes és egyenlő mértékben hozzáférhető rendszer biztosítása alapelvnek számít. A bejelentett munkavállalók fizetik az egészségügyi hozzájárulást – a magyar társadalombiztosításhoz hasonló módon -, ezért cserébe ingyenes orvosi ellátás jár. A házi orvosi rendelők rendszere is hasonló a magyarországihoz: a brit állampolgároknak a lakóhelyükhöz legközelebb eső rendelőben kell ellátásért jelentkezniük. A szigetországban sem számít ritka esetnek, hogy a szakrendelésre hónapokat várjanak. A munkáltatók maximálisan 28 hétig fizethetnek táppénzt alkalmazottaiknak.”

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült: 2014.09.23 13:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Bizonyos daganatok esetén megnő a trombózisveszély

    A rosszindulatú daganatok már önmagukban nagy veszélyeket hordoznak, ám bizonyos fajtáik a mélyvénás trombózis kialakulásának kockázatát is lényegesen megnövelik. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista a vérrögösödés megelőzésére hívja fel a figyelmet.

    Semmelweis öröksége: Moss kezet, hogy megelőzd a fertőzést!

    Semmelweis Ignácra, a 200 évvel ezelőtt született - tapasztalatai nyomán infektológussá váló - orvosra irányul a gyógyító szakma és a közvélemény figyelme ebben a jubileumi évben. Korszakos teljesítménye, hogy felismerte a szülő nők életét fenyegető fertőzések okát, mibenlétét, majd ajánlást tett a hatékony megelőzésre. Erre emlékeznek világszerte ebben az ünnepivé emelt évben, így tett a szakértők sorában dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója is.

    Segítünk felismerni a betegségeket - Így végezze az önvizsgálatokat

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tényt, hogy egy-egy daganatos elváltozás korai észlelése és a korai szakaszban adott orvosi kezelés jelentősen megnöveli a túlélési esélyeket. Ennek tükrében igen fontos, hogy bizonyos önvizsgálatokat havi rendszerességgel mindenki végezzen el. Milyen önvizsgálatok ajánlottak?

    Civilizációs betegség? A halálos ítélet? - Tévhitek a rákról

    Ma még sokan úgy tekintenek a rákra, hogy egyenlő a halálos ítélettel. A negatív hiedelmek erősebbek, mint a daganatos betegségekkel kapcsolatos tudás. A gyógyuláshoz is hozzájárul, ha a betegséggel kapcsolatos tudásunk nem a tévhitekre épül.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.