• Facebook, TV és a tinik egyéb káros szenvedélyei

    Szerző: drportal.hu

    Az amerikai tizenéves Facebook felhasználók és a szuggesztív TV műsorok tinédzser rajongói többen isznak, dohányoznak, drogoznak, mint azok a fiatalok, akik kevésbé vannak kitéve az ilyen média hatásainak.

    Egy tengerentúli felmérésben ezer amerikai fiatal (12 és 17 év közöttiek) és szüleik vettek részt. Hetven százalékuk napi rendszerességgel látogatja a közösségi oldalakat.

    A Facebook és a hasonló lapok használói közül ötször többen dohányoznak, (10 százalék 2 százalék ellenében) háromszor többen fogyasztanak alkoholt (26 a 9 százalék ellenében) és kétszer annyian (13 százalék a 7 ellenében) élnek marihuánával.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nagyjából a fiatalok egyharmada néz fiataloknak (fiatalokról) szóló amerikai tévéműsorokat, sorozatokat. Közöttük kétszer többen dohányoznak és élnek alkohollal, mint azok közt, akik nem néznek ilyen műsorokat. Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ezeknek a műsoroknak a megnézése miatt váltak függőkké, de nem kizárható hogy hatással van rájuk a média.

    „Az eredmények felkavaróak.” - nyilatkozták a felmérés készítői. ”Tisztán kimutatható, hogy ezek a műsorok és közösségi hálók, amik az egész világon hozzáférhetőek, mennyire megnövelik az esélyét annak, hogy gyerekek cigaretta-, alkohol-, vagy drogfüggővé váljanak.”

    A vizsgált gyerekek szüleinek 90 százaléka úgy véli, nem lehet a közösségi média olyan hatással a gyerekeikre, hogy italozni, dohányozni, vagy drogozni kezdjenek. Azt is kimutatták, hogy a szülők 64 százaléka nem is figyel rá, hogy mit csinálnak a gyerekeik a közösségi oldalakon.

    (DRportal - Forrás: medscape.com)

     

    Legutóbb frissült: 2016.03.15 07:38
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tippek iskolakezdéshez - Hogy könnyebb legyen az első nap

    Az iskolakezdés mind a gyerekek, mind a szülők számára kihívást jelent. Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük az első napokat.

    Napszúrás csecsemőknél, kisgyermekeknél

    A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.

    Alkohol, dohányzás, koleszterin és az Alzheimer-kór

    Az Alzheimer-kór jellemzően időskorban kialakuló betegség. Változik a magatartás, beszűkül a gondolkodás - hétköznapi nyelven gyakran időskori elbutulásként szokták emlegetni.

    Hőség és egészségünk

    A nagy hőség extrém megterhelést jelent az emberi szervezet számára, amelynek ilyenkor folyamatosan arra kell törekednie, hogy testhőmérsékletünket állandó szinten tartsa. A hőség különösen az idős emberekre és a gyerekekre, de bármely egészséges emberre nézve is igen veszélyes lehet.

    Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

    A cigarettázás bizonyos szempontból szenvedélybetegségnek tekinthető. Vannak helyzetek, amikor a dohányzás, illetve annak hiánya kellemetlen lehet a dohányos számára, és az is lehetséges, hogy a pöfékelő jelent kellemetlenséget a környezete számára.

    Szoptató anyák kiegyensúlyozott táplálkozása

    Az anyatej a csecsemő legideálisabb tápláléka, amely a fejlődésükhöz szükséges anyagokat a legmegfelelőbb mennyiségben, összetételben és legkönnyebben emészthető formában tartalmazza.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.