Fogyatékkal élő emberek környezeti nevelését segíti a WWF

Szerző: MTI

Fogyatékkal élő embereket is bevonva mutatja be természet- és környezetvédelmi programját a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és az Ösvény Oktatóközpont az újpesti városnapokon.

A WWF arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az újpesti önkormányzat által szervezett városnapokon péntek délutántól vasárnapig a WWF Magyarország és az Ösvény Oktatóközpont egy közös komplex környezeti nevelési programmal képviselteti magát.

Az Öko-ösvény elnevezésű oktatócsomagot alkotó ismeretterjesztő és fejlesztő játékok tervezésénél és kiválasztásánál az került a fókuszba, hogy fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek is egyaránt élvezhessék őket.

Programok mozgáskorlátozottak számára, hallás- és mozgássérülteknek, gyermekes családoknak

A játékok egy része mozgáskorlátozottak számára is használható, a hallássérült érdeklődőknek pedig jelnyelvi tolmács teszi elérhetővé az oktatást. Látássérült gyerekeknek a hallásra, szaglásra és mozgásra épülő foglalkozások nyújtanak majd tanulási és kikapcsolódási lehetőségeket.

Az Öko-ösvény gyermekes családoknak is kínál természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos programokat. A résztvevők a megújuló energiaforrásokról és a szelektív hulladékgyűjtésről is sok új információt kaphatnak - írták.

Az oktatóprogram fontos pilléreként mutatkozik be Magyarországon a WWF élő Duna turné társasjáték, amely egy egészséges folyó élővilágát mutatja be.

A rendezvény ideje alatt a szakértők a tanári műhelyben terepi oktatás, valamint játék- és mesepedagógia témában szakmai előadásokkal és módszertani bemutatókkal várják a pedagógusokat és az oktatási szakembereket.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

10 ok, ami ujjdagadást okozhat

Az ujjak dagadása általában ártalmatlan, de van, amikor egy súlyosabb, háttérben meghúzódó állapotra utal. Íme, az ujjdagadás (dactylitis)...

Szívbarát táplálkozás - Hogyan...

A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában számos kockázati tényező vesz részt, amelyek közül a táplálkozás az egyik...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.