• Véradókat vár a Vöröskereszt a nemzeti ünnepen

    Szerző: Magyar Vöröskereszt

    Az ország tíz pontján szervez véradást a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án. A fővárosban két helyszínen is várják majd a véradókat az államalapítás ünnepén.

    Immáron hagyományosan augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt. Nemzeti ünnepünkön országszerte tíz vöröskeresztes véradóhelyszínen lesz lehetőség véradásra.

    Hirdetés

    A fővárosban három helyszínen, az Ízek utcájánál, a Széchenyi Fürdőnél és Csepelen is várják a véradókat. Emellett Miskolcon, Ópusztaszeren, Salgótarjánban, Vácott, Mezőkovácsházán, Nyíregyházán és Zalaegerszegen is lehet majd vért adni.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
    A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu és http://www.facebook.com/onkentes.veradas Facebook oldalon érhetőek el. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ-kártya is. Véradás előtt szükséges a megfelelő étkezés és folyadékbevitel.

    A nyári időszakban különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradásokon. Kérjük, aki teheti, adjon vért.

    Véradónak lenni jó!

    Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? A Véradók Napján november 27-én, szerdán 51 vöröskeresztes helyszínen adhat vért országszerte. A WEBBeteg szerkesztői rendszeres véradók, csatlakozzon Ön is adjon vért, és mentsen meg három életet!>>

    (Magyar Vöröskereszt)

    Legutóbb frissült: 2014.08.19 16:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Véradónak lenni jó!

    Június 14-én ünnepeljük a Véradók Világnapját. Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? A WEBBeteg szerkesztői rendszeres véradók, csatlakozzon Ön is, adjon vért, és mentsen meg három életet!

    Elsősegély a munkahelyen: kötelező, fontos, elsajátítható

    A munkahelyi elsősegélynyújtást elsősorban kiképzett munkavállaló vagy középfokú egészségügyi képzettséggel rendelkező személy végezheti. Ezt a szabályt felülírhatja a közvetlen életveszély elhárítása, amely mindenki számára kötelesség a tőle elvárható mértékben.

    Vérplazmát adnék - Mire figyeljek?

    A plazmaferezis a véradás egyik formája, a levett plazmafolyadék gyógyszerkészítmények előállításához szolgál alapanyagul. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem véradás! Mi a különbség?

    A legjobb karácsonyi ajándék: véradás

    A karácsonyi ünnepek előtt véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

    Véradási szabályok és tippek

    Az ország betegeinek gyógyulását sok esetben különböző vérkészítmények segítik, melyek élő emberektől származnak: a véradóktól. Azonban sok közkeletű tévedés és félreértés kering a köztudatban ennek a menetéről, melyet most tisztázunk!

    Rómában járt? Nem adhat vért!

    A chikungunya-vírus terjedése miatt az olasz egészségügyi hatóságok betiltották a véradást szerdától Róma egyik körzetében, ahol 1,2 millió ember él, és azok sem adhatnak vért, akik augusztus 25. óta megfordultak Rómában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.