Pánikgombbal hívhatnak segítséget a bajba jutott mentők

Szerző: Országos Mentőszolgálat (OMSZ)

Az elmúlt hetekben többször is beszámolt a sajtó a segíteni érkező mentők elleni támadásokról, melyek sajnálatos módon a betegellátást is akadályozhatják, így a beteg további sorsára, túlélési, gyógyulási esélyeire is hatással lehetnek.

A mentőket ért támadások, fizikai erőszak kapcsán az Országos Mentőszolgálat ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény, mely szabadságvesztéssel büntethető. Az OMSZ mentőegységeinek lehetőségük van a rádiókészülékük „pánikgombjának” megnyomásával jelezni, ha veszélybe kerülnek, a mentésirányítás informatikai rendszere pedig lehetővé teszi a helyszín meghatározását és a rendőri segítség gyors riasztását is.

(Országos Mentőszolgálat (OMSZ))

Módosítva: 2014.08.05 11:17, Megjelenés: 2014.08.05 11:17
Címkék: Mentős, Mentő
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Fontos az ajánlott óvintézkedések betartása és az oltás felvétele!

Tíz fontos magnéziumvegyület és...

A magnézium több mint 300 olyan metabolikus reakcióban játszik szerepet, amelyek létfontosságúak az egészségünk szempontjából. Magnéziumpótlásra...

Mi az infraszauna? Vannak...

Az infraszauna egy olyan szaunatípus, ami a fény felhasználásával állít elő hőt. Ezt a szaunatípust néha távoli-infravörös szaunának is nevezik...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.